Upcoming

Nike stoomt de Air Force 1 High en Low klaar voor de herfst met GORE-TEX

24 september 2019 16:48
Nike stoomt de Air Force 1 High en Low klaar voor de herfst met GORE-TEX

GORE-TEX is één van de betere materialen voor alle weersomstandigheden. Het lijkt erop dat je deze stof ook kan verwerken in een paartje sneakers. Voor de herfst van 2019 heeft Nike twee klassieke sneakers gemaakt van GORE-TEX materiaal. Dit levert twee weerbestendige Air Force 1 modellen opgeleverd.

Wat is GORE-TEX?

Velen hebben GORE-TEX wel eens op kleding zien staan, maar weten niet precies waarvoor het staat. GORE-TEX us een extreem dun membraan dat ervoor zorgt dat kleding en in dit geval ook sneakers waterdicht, winddicht en ademend is. De hoogwaardige voering van GORE-TEX houdt je ten alle tijden droog en warm. Je hoeft je geen zorgen te maken over de levensduur van producten met GORE-TEX, het materiaal gaat lang mee en het membraan verouderd ook niet.

Nike heeft geen gebruik meer gemaakt van GORE-TEX sinds de lente van 2019 op de ACG collectie. Ook werd er eerder al een oranje colorway verwacht van de Nike Air Force 1 low met GORE-TEX materiaal, maar hier is nog geen officiële releasedatum van bekend. Van de aankomende release komt er een Air Force 1 High uit en een Air Force 1 Low. De high versie is ontworpen door onder het sublabel van Nike Sportswear, genaamd ‘THE10th’. Zij leveren een verscheidenheid aan technische details.

Nike Air Force 1 High en Low GORE-TEX | Details

Het bovenwerk wordt omhuld door een witte overlay met rits. Deze witte overlay kan versteld worden doormiddel van een heelpull tab. Een tonale lederen laag bedenkt de GORE-TEX voering. Dit word aangevoerd door geborduurde zwarte branding en een bijpassende ijzige Swoosh en outsole.

Ondertussen is zijn low top tegenhanger relatief gewoon. Het model beschikt over panelen van olijfkleurig nylon en leer die de sneaker een robuuste uitstraling geven. Een gum outsole complimenteert de aardkleurige tonen om de sneaker helemaal af te maken.

Een exacte releasedatum is ook voor ons nog onbekend, maar wij verwachten dat beiden sneakers zullen uitkomende in de komende maanden via nike.com. Houd vooral goed Sneakerjagers in de gaten voor het laatste nieuws over sneakers. Vergeet ook niet om de sneakers hieronder te bekijken van allebei de sneakers.


Nike GORE-TEX
Nike GORE-TEX
Images by Nike

Nike GORE-TEX
Nike GORE-TEX
Images by Nike

The Turnover