Skip to content
Upcoming

Nigel Sylvester als nieuwe lid van de Jumpman familie

11 september 2021 12:00
Nigel Sylvester als nieuwe lid van de Jumpman familie

Nigel Sylvester schuift samen met Jordan aan tafel en wordt een officiële partner van het merk. Hiermee maakt Jordan bekend dat Nigel ook meteen de eerste BMX-er die onderdeel is geworden van de Jumpman familie.

Wie is Nigel Sylvester?

Nigel Sylvester is een Amerikaanse BMX-er uit de stad New York. Echter is de atleet niet alleen bekend om zijn professionele skills op de stuntfietsen. Nigel is onder andere ook bekend om zijn BMX video’s genaamd ‘Go’ op Youtube.

In deze video’s laat de BMX-er zijn avonturen zien vanuit zijn eigen perspectief, waarbij hij langs bekende monumenten en plekken heen rijdt. Zo heeft Nigel meer dan 500.000 abbonees op Youtube en worden zijn filmpjes miljoenen keer bekeken.

Nigel Sylvester x Air Jordan 1

De BMX-er heeft al een keer eerder met Jordan samengewerkt. De twee hebben in 2018 samen de Air Jordan 1 x Nigel Sylvester uitgebracht. Bij de samenwerking nam het model een off-white kleurenschema met zich mee, met nog een kleine vertoning van zwart en rood. Verder heeft het silhouet een aantal details die verwijzen naar het wielrennen.

Zo lijkt de schoen bijvoorbeeld vlekken te hebben en beschadigd te zijn. Nigel vertelde dat BMX-ers vaak deze vlekken en beschadigingen krijgen doordat de stuntfietsen geen remmen bevatten. Hierdoor moeten zij dus remmen met hun voeten.

Ook heeft het model een reflecterende Swoosh, dit is een belangrijk detail voor de wielrenners. Zo worden zij makkelijk herkend wanneer zij door drukke steden rijden.

De wielrenner over de samenwerking

Nigel is erg enthousiast om zijn samenwerking met Jordan en kan niet wachten om zijn eerste stappen als officiële partner te maken. Want niet alleen was de Air Jordan 1 zijn go-to sneaker tijdens het rijden, nu krijgt de atleet eindelijk de kans om zijn passie voor wielrennen met het merk te delen.

Tijdens een interview maakte de atleet bekend dat hij altijd al een grote fan van Michael Jordan was. Nigel vertelde dat hij voor het BMX-en vaak naar filmpjes van de welbekende basketballer keek.

“It’s an incredible feeling to be signed as an official athlete of the Jordan Brand family. Michael Jordan blazed a trail by constantly striving for greatness and breaking down barriers for athletes from every walk of life. His legacy is one that I’ve looked towards for inspiration throughout my career. It’s surreal to get his co-sign and welcome into such an elite team and family of world-class athletes.”

Nigel Sylvester

Ook was Michael Jordan één van de redenen waarom de wielrenner graag Air Jordan 1’s draagt. Zo heeft Nigel een aantal stuntfietsen uitgebracht waarvan de kleurenschema’s geïnspireerd zijn op deze sneakers.

Image by @NigelSylvester

Helaas weten wij nog niet veel van de samenwerking tussen Nigel Sylvester en Jordan. Wanneer de twee hun eerste items zullen droppen, is nog niet bekend.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van de laatste sneaker nieuws en releases? Download dan de Sneakerkjagers app en volg ons op Instagram, Facebook en Twitter. Zo blijf jij altijd up-to-date en mis jij nooit meer een release.