Skip to content
Upcoming

Nieuwe collab Converse x paria /FARZANEH is gedropt

9 september 2021 15:00
Nieuwe collab Converse x paria /FARZANEH is gedropt

De collab van Converse met paria/ FARZANEH is gedropt. Op 9 september 2021 is de nieuwe collectie deze samenwerking te verkrijgen bij Converse. Het is niet de eerste keer dat de paria /FARZANEH samenwerkt met Converse.

Paria Farzeneh

Paria Farzeneh is een Iraans- Engelse ontwerper en werkt in London. De ouders van de ontwerper komen oorspronkelijk uit Iran en dit is ook terug te zien in de werken van Farzeneh. In veel van haar collecties maakt ze gebruik van kleurrijke prints en paisley motieven. Zo ook in de vorige collab met Converse. In november 2020 bracht Converse de Converse Pro Leather X2 x Paria Farzaneh uit.

Converse Pro Leather X2 x Paria Farzaneh uit 2018

PARIA X Converse Pro Leather X2

170592C · Prijs vanaf €49,-

Naar alle aanbieders

De Pro Leather, die oorspronkelijk bedoeld was als basketbalschoen, was bedrukt in paisley print en bestond uit leer. De crème kleurige sneaker had een dikke zool en oogde als stoere sneaker. Daarnaast had de sneaker reflective details. Delen van de zool, hiel en zijkant lichtten op in het donker en dit maakte de sneaker een echte eyecatcher tijdens de London Fashion Week in 2020.

Paria Farzaneh probeert met haar collecties een statement te maken en wilt ze het stigma rondom het Midden-Oosten doorbreken. Door de paisley print, of ghalamkar print zoals dit in het Perzië heet, neemt ze in al haar werken mee. De print wordt in Iran gemaakt, waar de roots van Farzaneh liggen.

Converse Pro Leather

De nieuwe collectie van Converse met paria /Farzaneh bestaat uit verschillende kledingstukken, sneakers en accessoires. Ook de Pro Leather X2 heeft weer een nieuwe look gekregen. Paria Farzenah heeft ook deze collectie een nieuwe look gegeven aan het Converse paartje. De sneaker heeft in tegenstelling tot vorig model een erg moderne bijna futuristische look gekregen.

De paria x Converse Pro Leather X2 ‘Black’
De paria x Converse Pro Leather X2 ‘Purple’

Paria X Converse Pro Leather X2 'Purple'

171842C · Prijs vanaf €45,-

Naar alle aanbieders

Paria X Converse Pro Leather X2 'Black'

171841C · Prijs vanaf €54,-

Naar alle aanbieders

De Converse Pro Leather werd in 1976 als eerste uitgebracht. De sneaker was oorspronkelijk bedoeld voor op het basketbalveld. NBA-speler Julius Erving werd in die tijd veel in de sneakers gespot. Alhoewel Erving en Converse nooit samengewerkt hebben, heeft Converse in 2018 een sneaker uitgebracht als ode aan de basketbalspeler. De Converse Pro Leather “The Scoop” werd op 19 april 2018 uitgebracht en was een ode aan de basketbal skills van Erving tijdens de NBA-finale van 1980.

Foto van Dick Raphael/Getty Images

De Converse Pro Leather wordt op de dag van vandaag niet veel meer in de basketbal sport gedragen, maar is het nog steeds een geliefd paar als lifestyle sneaker.

Converse x paria /FARZANEH

De Converse x paria /FARZANEH Pro Leather X2 Tech is in twee colorways uigebracht. Beide kleuren hebben een rits die de veters op de sneaker vervangen. De sneaker bestaat voornamelijk uit neopreem en heeft suède details. De paisley print komt ook in deze sneaker weer terug. Op de binnenzool en op de tong van de schoen onder de rits.

De stijl van de nieuwe collectie is geïnspireerd op de sportieve stijl in de jaren 90′. Hieraan heeft paria /FARZANEH Iraanse elementen toegevoegd die haar roots weergeven in de sneaker. Naast sneakers bestaat de collectie ook uit verschillende kleding items en tassen. In ieder item is ergens wel de paisley print terug te vinden. Dit kan in de details aan de buitenkant zijn of in de voering of binnenkant van een item.

Converse paria FARZANEH
De paria x Converse Pro Leather X2 ‘Purple’
Converse paria FARZANEH
Converse paria FARZANEH
De paisley print details
Shoudertas uit nieuwe collectie
Paisley print in de details

De collectie van Converse en paria /FARZANEH is 9 september 2021 released. Check de website van Converse voor de nieuwe collectie of bekijk de andere verkopers. Houd daarnaast ook de releasekalender in de gaten om zo niks te missen van de nieuwe releases. Volg ons op Instagram, YouTube en Facebook om zo up to date-te-blijven van alle nieuwe sneakers.