Skip to content
Newsfeed

New Balance zal toetreden tot de metaverse

20 januari 2022 10:18
New Balance zal toetreden tot de metaverse

De laatste tijd heeft de metaverse een grote interesse opgewekt bij kleding- en sneakermerken, maar ook bij sportteams. Zowel adidas als Balenciaga sloten 2021 af met hun debuut in de metaverse. Eerder deze week sloten de Brooklyn Nets zich ook aan bij het virtuele universum. New Balance volgt de voetstappen van de voorgangers en treedt toe tot de metaverse.

De metaverse is een netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin de gebruikers interactief kunnen rondkijken en rondlopen. Het leven van jouw avatar speelt zich af op het internet en kan je zo eigen maken als je zelf wil. De naam metaverse wordt gebruikt om de volgende generatie van het internet te beschrijven, wat eigenlijk een alles omvattend virtueel universum is.

Handelsmerk advocaat Josh Gerben deelde op Twitter dat het sportmerk uit Bosten drie handelsmerken had aangevraagd op 13 januari 2022. Dit houdt in dat New Balance virtuele goederen zoals hun sneakers, kleding en accessoires wil produceren. Een ander deel van het handelsmerk houdt in dat deze goederen in virtuele retail-winkels verkrijgbaar wordt. Het laatste deel beschrijft dat New Balance deze goederen alleen voor entertainment purposes zal gebruiken.

New Balance zelf heeft nog niet bevestigd dat zij willen toetreden tot de metaverse.