Skip to content
Upcoming

De New Balance 997 heeft er een nieuwe colorway bij

2 juli 2019 15:43
De New Balance 997 heeft er een nieuwe colorway bij

Voor deze zomer heeft New Balance zijn 997 model een mooie, simpele ‘Grey Suede’ colorway gegeven. Het 997 model is onderdeel van de ‘Made in US’ collectie.

In 1991 debuteerde er een model dat iconisch moest worden, de 997. De innovatie van deze sneaker bestaat uit zijn unieke synthese van technologie en stijl. Een kenmerkend detail was de techniek, hierbij werden namelijk de ENCAP- en C-CAP dempingstechnologieën gecombineerd in één enkele tussenzool. De eerstgenoemde in de voorvoet en de tweede in de achterkant van de voet. Deze combinatie zorgt voor maximale flexibiliteit en stabiliteit. Daarnaast staat New Balance ook bekend om zijn onopvallende modellen en kleuren.

In een tijd waarin vele merken hun fabrieken naar het Midden-Oosten en Azië verplaatsten, deed New Balance het tegenovergestelde. Zij besloten om de productie in de Verenigde Staten voort te zetten. Hierdoor werd de 997 een uniek model in de geschiedenis van het merk. Bovendien was dit New Balance zijn eerste model dat ook een damesversie kreeg.

New Balance 997 ‘Grey Suede’ | M977LBD

Misschien wel één van de cleanest retro drops van New Balance in de afgelopen tijd. Dit keer komt het 997 model in een volledig licht grijze kleur. Zijn upper is gemaakt van premium suède. Over deze premium suède basis bevinden zich overlays gemaakt van nubuck. Ook deze overlays beschikken over een lichtgrijze kleur. Op de tong bevind zich de kenmerkende ‘new balance MADE IN USA’ branding en ook op de zijkanten is de bekende ‘N’ te vinden. De toebox bevat geperforeerd leer. Als finishing touch is de outsole gemaakt van rubber.

De New Balance 997 ‘Grey Suede’ is nu verkrijgbaar via newbalance.nl. Aan de sneaker hangt een prijskaartje van €220,- . Benieuwd naar foto’s van de nieuwe colorway? Scroll dan naar beneden! Check dagelijks even onze Releasekalender om up-to-date te blijven van upcoming releases.


New Balance M997LBD 'Grey'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Grey Suede
Grey Suede
Grey Suede
Images by New Balance