Skip to content
Newsfeed

Netflix documentaire: jeen-yuhs: A Kanye Trilogy

11 januari 2022 11:56
Netflix documentaire: jeen-yuhs: A Kanye Trilogy

Netflix toont de eerste beelden van de documentaire ‘jeen-yuhs: A Kanye Trilogy’. In deze documentaire volgen ze het leven van rapper en artiest Kanye West, nu ook wel bekend als Ye. De documentaire zal op 16 februari op het streaming platform te zien zijn.

2022 begint goed voor Ye fans. Zo liet de rapper vorige week weten dat hij samen met zijn merk YEEZY een collab met Gap en Balenciaga aan gaat. Ook gaan er geruchten rond van een mogelijke Donda 2, een vervolg op zijn album Donda dat in 2021 uitkwam. En als kers op de taart, laat Netflix de eerste beelden van ‘jeen-yuhs: A Kanye Trilogy’ zien.

In de Netflix documentaire serie volgen we het leven van de rapper. Van zijn debuutalbum ‘The College Dropout’ tot aan het succes dat Ye nu is. In de trailer zien we beelden van een jonge Ye. Zo begint de trailer met een discussie tussen Ye en Rhymefest. Hierbij vraagt Rhymefest: “Who are you to call yourself a genius?”, wat aansluit op de titel van de documentaire ‘jeen-yuhs’.

De documentaire is gemaakt met de beelden van Clarence ‘Coodie’ Simmons and Chike Ozah, ook wel bekend als Coodie & Chike. De documentaire heeft 21 jaar geduurd om te maken en toont beelden van de jonge rapper en van de artiest die hij tot op de dag van vandaag is. Ook zien we artiesten als Kid Cudi, Jay-Z, Pharrell Williams en Rhymefest voorbij komen.

Naast de trailer, teast Netflix ook een fragment uit de documentaire. In deze twee minuut lange clip zien we Ye samen met Mos Def het nummer ‘Two Words’ rappen. Dit nummer verscheen op zijn eerste album ‘The College Dropout’. In het fragment zien we de twee artiesten hun verse rappen.

De documentaire series zal op 16 februari 2022 uitkomen op streaming platform Netflix. Op de cover van de documentaire zien we de rapper naast zijn moeder, Donda.