Skip to content
Upcoming

Neem een kijkje op de groentemarkt met de New Balance x Todd Snyder ‘Farmers Market’ collectie

11 augustus 2021 12:49
Neem een kijkje op de groentemarkt met de New Balance x Todd Snyder ‘Farmers Market’ collectie

New Balance en Todd Snyder hebben samen gewerkt aan een nieuwe collectie met sneakers en outerwear. De collectie heet Farmers Market en is geïnspireerd op verschillende groentemarkten uit New York City.

Todd Snyder is een Amerikaanse modeontwerper. Hij werkt een lange tijd als designer bij Polo Ralph Lauren en daarna bij Gap. In 2011 begon hij zijn eigen merk. Al gauw was zijn kleding verkrijgbaar bij retailers als Bergdorf Goodman, Barneys New York en in verschillende Nordstrom winkels.

New Balance x Todd Snyder ‘Farmers Market’

Het concept van de drie sneakers was bedacht tijdens de lockdown. De ontwerpers konden niet meer wachten om op een warme zomerdag naar de groentemarkten te gaan. Hier ontstond het idee.

Om het concept verder uit te werken besloot het design team om drie gewassen uit te kiezen om daar de sneakers op te baseren. De gewassen werden tarwe, granaatappel en ananas.

New Balance Todd Snyder 'Farmers Market'

Todd Snyder x New Balance 327 ‘Wheat’ | MS327TSC

De New Balance 327 ‘Wheat’ is geïnspireerd op tarwe. Dit zie je terugkomen in de bruine kleuren op de binnen- en buitenkant van het model. Het groen komt van het groeiproces van tarwe.

De basis van het bovenwerk is gemaakt van mesh in een split design. De binnenkant is de kleur van brood en de buitenkant is licht crème. Op de tong zit een label waar een illustratie van tarwe op staat.

New Balance 327 'Wheat'

Todd Snyder X New Balance 327 'Workwear'

MS327TSC · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders

Todd Snyder x New Balance 327 ‘Pomegranate’ | MS327TSA

De New Balance 327 ‘Pomegranate’ is geïnspireerd op de granaatappel. In en op de granaatappel zitten verschillende tinten rood. Dit is terug te zien op het bovenwerk van de sneaker.

De basis van het bovenwerk aan de buitenkant is rood en aan de binnenkant oranje. De oranje overlays aan de buitenkant zijn aan de binnenkant weer rood. Door dit split design wordt het model wat speelser. De branding op de zijkant is wit. Op de tong zit een label met een illustratie van een granaatappel.

New Balance 327 'Pomegranate'

Todd Snyder X New Balance 327 'Ghost Pepper'

MS327TSA · Prijs vanaf €94,-

Naar alle aanbieders

Todd Snyder x New Balance 327 ‘Pineapple’ | MS327TSB

De New Balance 327 ‘Pineapple’ is geïnspireerd op de ananas. In plaats van de kleuren van de ananas te pakken hebben ze deze gecombineerd met de kleuren van de zee.

Op het bovenwerk zie je voornamelijk blauwe kleuren. De basis van de buitenkant is lichtblauw en de binnenkant turkoois. De overlays aan de buitenkant zijn turkoois en aan de binnenkant lichtblauw. Rondom de veters en de kraag komen de kleuren van de ananas tevoorschijn. Net als bij de twee andere modellen staat er een geïllustreerde ananas op het label op de tong.

New Balance 327 'Pineapple'

Todd Snyder X New Balance 327 'Storm Blue'

MS327TSB · Prijs vanaf €107,-

Naar alle aanbieders

Market Jackets

Om de outfit helemaal compleet te maken kan je bij de sneakers een bijpassend market jacket kopen. Dit jasje is een kruising tussen een blazer en een arbeidersjas. Hierdoor kan je deze jas aan naar de groentemarkt, maar ook tijdens een meeting op het werk.

Market Jacket Green
Market Jacket Orange
Market Jacket Blue
All images by Todd Snyder

De New Balance x Todd Snyder ‘Farmers Market’ collectie is verkrijgbaar op donderdag 12 augustus om 10:00 uur vanaf €110,00. Wil jij vaker op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app.