Skip to content
Watch

Luister nu alle mixtapes van The Turnover terug

17 december 2021 20:00
Luister nu alle mixtapes van The Turnover terug

Afgelopen jaar waren er een hoop gasten op bezoek bij The Turnover van Sneakerjagers Radio. Gasten als Cream, DJ Flava, DJDEKS en velen meer draaiden samen met DJ Turne de lekkerste platen op de Sneakerjagers Radio. Het is nu eind 2021 en alle 23 episodes zijn terug te luisteren op Mixcloud.

The Turnover 2021

Alle mixen van ‘The Turnover’ van 2021 zijn terug te luisteren op Mixcloud. Op 3 juli 2021 werd de eerste aflevering opgenomen met DJ Cutnice als eerste gast. In de serie worden er verschillende DJ’s uitgenodigd bij DJ Turne en draaien hier de beste plaatjes. Iedere week worden er nieuwe gasten uitgenodigd, dus voorspelbaar zijn de sets nooit.

Ook draait DJ Turne zelf in verschillende afleveringen. Artiesten als Nas, Freddie Gibbs en Q-tip werden afgelopen episodes door elkaar gemixt en zorgden voor een relaxte sfeer in de studio. DJ Turne is een bekende naam in de Nederlandse clubscene. Zo heeft hij in Paradiso gestaan en op Lowlands. Ook was hij voor de pandemie wekelijks op technofestival Thuishaven achter de DJ-booth te vinden.

Daarnaast is hij geen onbekende bij Sneakerjagers en heeft hij, voordat The Turnover begon, verschillende sets gedraaid voor de Sneakerjagers Radio. Daarnaast is ook hij groot fan van sneakers. Sinds dit jaar is hij wekelijks te zien bij The Turnover en wij geven een overzicht van de episodes van afgelopen jaar.

Episode 1 – DJ Cutnice

DJ Cutnice The Turnover

De eerste aflevering was met DJ Cutnice. Deze DJ uit Rotterdam draait de lekkerste groovy en hiphop hits en is daarnaast ook groot fan van sneakers. Kortom; de beste gast om de serie The Turnover mee in te luiden.

Episode 2 – DJ Sueside

DJ Sueside The Turnover

In de tweede episode van The Turnover, was DJ Sueside te gast. Hij was sinds zijn tiende al actief bezig met DJ-en is een bekende naam in de hip hop wereld. Zo heeft hij veel shows gehad als officiële DJ van Wu-Tang Clan, met leden als RZA, Raekwon, Cilveringz en Masta Killa.

Episode 3 – DJ Friss

DJ Friss The Turnover

DJ Friss was te gast in de derde week van The Turnover en is groot fan van hip hop. In zijn carrière heeft de Friese DJ al een hoop successen geboekt en won hij in 2009 de prijs voor ‘Beste Muzikant’ tijdens de Grote Prijs van Nederland. Ook heeft hij meegewerkt aan albums van Kraantje Pappie en Dope D.O.D.

Episode 4 – DJ Irie

DJ Irie The Turnover

DJ Irie mixt verschillende muziekstijlen als hiphop, reggae, funk, soul, dubstep en popmuziek met elkaar. Hiermee heeft hij zijn eigen genre gecreëerd en is iedere mix uniek. Hij is geboren in Brazilië en begon in 1997 met het draaien van plaatjes. In 2004 en 2005 heeft hij de Dutch DMC DJ Championship gewonnen en in 2015 de DMC Visual DJ Championship.

Episode 5 & 6 – DJ Turne

DJ Turne

In de vijfde en zesde aflevering draaide DJ Turne zelf zijn favoriete plaatjes. Van Michael Jackson met ‘Human Nature’ tot ‘Sugar Free’ van Juicy, en van ‘Giannis’ van Freddie Gibbs & Madlib Feat. Anderson .Paak tot ‘Legend’ van Benny The Butcher & Hit-Boy. Alles kwam voorbij in deze twee mixen.

Episode 7 – Soul Supreme

Soul Supreme

De zevende aflevering werd gehost door Soul Supreme. De Amsterdamse pianist, DJ & producer is al meer dan zes jaar een bekend persoon in de muziekwereld. Zijn bekendste werk zijn de 45 records met herinterpretaties van nummers van Grandmaster Flash & The Furious Five en Mos Def (uitverkocht binnen een paar dagen). Ook zijn meest recente werk zoals ATCQ 45Check The Rhime b/w Lyrics To Go is een bekende.

Episode 8 – DJ TLM

DJ TLM The Turnover

In de achtste episode is DJ TLM te gast. De in Amsterdam geboren DJ en producer weet al meer dan 27 jaar de menigte in clubs, op festivals en op zakelijke/particuliere evenementen enthousiast te maken. Je kunt hem ook vaak live op het podium zien met de Nederlands platina Hip Hop artiest Brainpower. Samen hebben ze al meer dan 3500 shows gedaan in de afgelopen 23 jaar en treden nog steeds regelmatig op.

Episode 9 – Franky Sticks

Franky Sticks The Turnover

DJ en illustrator Franky Sticks was in episode 9 te gast. Hij heeft een unieke illustratiestijl en draait als DJ al meer dan 8 jaar in clubs, op festivals en op bedrijfs-/privé-evenementen. Hij staat vooral bekend om zijn vermogen om turntablism in zijn clubsets te verwerken. Ook heeft Franky Sticks meerdere live sets op het podium met The Re:Freshed Orchestra gedraaid en geeft hij DJ lessen in het Hiphophuis Rotterdam.

Episode 10 – DJ Mickster

DJ Mickster The Turnover

DJ Mickster is van Chileense afkomst en brengt dit ook terug in zijn muziekstijl. Hij combineert latin muziek met hiphop classics. Maar ook dan doen we hem hier te kort mee, want hij draait een heel breed scala aan dope muziek. Zo heeft de DJ ook feesten, als Vibe en Jiggy, die zich richten op een meer actuele en toekomstige sound van RNB.

Episode 11 – Kalaba

Kalaba

Kalaba is geen onbekende van Sneakerjagers. Een aantal maanden eerder stond hij namelijk al achter de decks in het Sneakerjagers clubhuis voor een Recording in samenwerking met La Cassette. Tijdens episode 11 komt Kalaba, die resident is bij @strandedfm en Ambush Radio host, met een hoop classic tunes.

Episodes 12 & 13 – DJ Turne

DJ Turne The Turnover

In aflevering 12 en 13 draaide DJ Turne wederom weer de lekkerste hits met elkaar. Nummers van Kendrick Lamar, Janet Jackson en Anderson .Paak komen voorbij in deze sets.

Episode 14 – Kypski

Kypski

Kypski gebruikt de turntables als instrument en produceert hiermee zijn eigen unieke sound. Het is Kypski’s missie om zijn technieken te perfectioneren en deze unieke muziekstijl aan een breder publiek te introduceren. Live sets zijn dan ook geïmproviseerd en gecreëerd in het moment – letterlijk ‘from scratch’.

Episode 15 – DJ Turne

The Turnover DJ Turne

Ook in episode 15 draait DJ Turne zelf zijn eigen plaatjes. In deze set horen we de woorden van Mike Tyson en worden deze gemixt met ‘Big Boss Rabbit’ van Freddie Gibbs. Daarna wisselen nummers van Q-Tip, Joyce Wrice, Nas en DJ Mitsu The Beats & Dwele zich af om de set een funky sfeer te geven.

Episode 16 – DJ Jane Doe

DJ Jane Doe

De eerste vrouwelijke DJ in The Turnover is Jane Joe. Jane heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de game. De track selectie en het vermogen om zich aan te passen aan de stemming in de zaal is een gave van Jane. Ze krijgt daarom ook vaak de naam “Queen of the Dutch Decks”.

Episode 17 – DJ Flava

DJ Flava

Week 17 is voor Ivo Doesberg, ook wel DJ Flava genoemd. Ivo begon op jonge leeftijd met draaien en begon op zijn negende met het scratchen van platen van zijn ouders op een klassieke platenspeler. Sindsdien is hij niet meer weg te denken achter de decks. Van soul tot hip hop, Ivo kwam met alle muzieksoorten in aanmerking. Door zijn vrienden, die ook aan het draaien waren, leerde hij zijn eerste technieken en legde de basis voor de DJ die hij nu is.

Episode 18 – DJ Deks

DJ Deks

DJDeks is met zijn 15 jaar de jongste DJ die tot nu toe heeft gedraaid gehad bij The Turnover. Ondanks zijn jonge leeftijd, heeft DJDeks zijn plek in de woonkamer van DJ Turne zeker verdiend. Zo won hij een aantal weken terug de prijs voor beste DJ van de Kunstbende. In zijn set mixt hij Nederlandse hip hop en Amerikaanse trap.

Episode 19 – Cream

DJ Cream The Turnover

Roberto Ommel (Cream) is geen onbekende naam in de Nederlandse muziekwereld en heeft op vele festivals gestaan. Ook de Amsterdamse discotheken zijn geen onbekend terrein voor Cream. Zo draaide hij tijdens het festival ‘By The Creek’ en is hij regelmatig te vinden in Bitterzoet. Daarnaast is Roberto eigenaar van SFFRMKRS, een collectief van creatieve mensen dat is gespecialiseerd in het organiseren van evenementen en festivals.

Episode 20 – DJ Turne

DJ Turne The Turnover

DJ Turne mixt in deze set nummers van Smino, Masego, Kanye West en Big Sean. Zo begint hij de set met een nummer van Smino met NOS. Later komen nummers als ‘Mystery Lady’ van Masego & Don Toliver, ‘Rare’ van Nas, ‘Devil In A New Dress’ van Kanye West en Rick Ross, en ‘The One’ van Big Sean en Hit Boy voorbij. Turne sluit de set af met een nummer van Grace Jones.

Episode 21 – DJ Superior

DJ Superior

DJ Superior is al meer dan 28 jaar actief in de muziekwereld en staat bekend om zijn DJ scratching skills. Op zijn veertiende begon hij al met draaien en weet hij door middel van de juiste muziek, de juiste vaardigheden en zijn creativiteit het publiek te entertainen. Hij staat op een hoop festivals en was hij tour DJ van Winne en Nelson Freitas.

Episode 22 – P4 Basics

The Turnover P4Basics

In aflevering 22 is P4 Basics te gast. Hij begint de set met een aantal Nederlandse hip hop klassiekers. Zo komen de de nummers ‘Politiek’ en ‘Rotterdam’ van U-Niq langs. Ook songs als de ‘Hamvraag’ van Kubus & Sticks, ‘Leuke Prijs’ van Hef, en ‘Cocktail’ van Postman komen langs in de eerste helft van de set. Later in de set komt meer Amerikaanse hip hop voorbij. Denk bijvoorbeeld aan ‘Sunkissed Child’ van D Smoke Feat. Jill Scott & Iguocho.

Episode 23 – Hayzee (Zwart Licht)

The Turnover Hayzee

In de laatste episode is Hayzee te gast. Hayzee begon in 2003 met het maken van beats en is bekend van de hip hop groep Zwart Licht. Daarnaast heeft de DJ ook verschillende eigen producties. In 2007 besloten producer Hayzee en rapper Akwasi samen de hip hop groep Zwart Licht op te richten. Al snel wordt Leeroy aan de groep toegevoegd en ging het erg hard met de groep uit Amsterdam. Later ging Hayzee voor zichzelf aan de slag en bracht hij zijn EP ‘Next Level’ uit.

Dit waren alle The Turnover episodes van 2021. Beluister alle mixtapes op Mixcloud en volg ons op Instagram om geen enkele episode te missen.