Upcoming

Komt er een nieuwe Ronnie Fieg X Asics collab aan?

14 augustus 2019 11:34
Komt er een nieuwe Ronnie Fieg X Asics collab aan?

Ronnie Fieg en ASICS hebben al een lange geschiedenis van ruim 12 jaar. Na het zien van zijn laatste Instagram bericht is er reden genoeg om te geloven dat er een nieuwe collab aan komt.

Het Japanse merk ASICS bestaat als sinds 1949 en is een gevestigde naam in de sport en sneaker ‘wereld’. Het merk is, voornamelijk in de sneaker ‘wereld’, bekend van de Gel-LYTE lijn en voornamelijk de III is erg geliefd. Een aantal jaar terug zag je overal ASICS op straat en was het een van de meest gedragen merken, helaas is het merk tegenwoordig wat minder vertegenwoordigd. Maar toch brengen ze regelmatig top sneakers uit zoals de aanstaande Vivienne Westwood release.

Kith & Ronnie Fieg

Wie Ronnie Fieg niet qua naam kent is meestal wel bekend met zijn kleding en sneaker shops Kith. Maar voordat Kith een succes was, was Ronnie al lang bezig met sneakers en design. Vanaf 2007 kwamen er dan ook geregeld sneakers uit in samenwerking met onder andere adidas, Clarks, New Balance en met nog veel meer merken. Na een aantal jaren samenwerken met merken, voornamelijk ASICS, opende Ronnie Fieg in 2010 Kith NYC. Ondertussen zijn er acht locaties van Kith geopend met onder andere een shop in Londen. Ook met Kith zijn er veel collabs uitgekomen, met misschien wel de bekendste met Coca Cola!

Kith NYC

Ronnie Fieg X ASICS

Op 13 augustus deelde Ronnie een foto op zijn instagram van een nieuwe ASICS sneaker. De schoen heeft hier een donker paarse colorway. Zowel nubuck en grof suede zijn terug te vinden op de upper. In eerste instantie lijkt het een Gel-LYTE III door de lijnen en natuurlijk de gesplitste tong, maar de outsole lijkt wel iets anders. Het zal waarschijnlijk de Gel-LYTE 3.1 zijn, waar een andere outsole opzit. Niet geheel verassend aangezien er eerder ook een samenwerking op dit model is geweest.

Op de foto na is er niks bekend, geen release data of prijs. Het is dus afwachten wat er verder gaat komen, maar we zijn erg enthousiast over het feit dat er weer een Ronnie Fieg X ASICS collab aankomt!


Afbeelding: Ronnie Fieg
The Turnover