Skip to content
Upcoming

Ter nagedachtenis aan basketbal legende Kobe Bryant

27 januari 2020 14:30
Ter nagedachtenis aan basketbal legende Kobe Bryant

Gisteren, 26 januari 2020, kwam het tragische nieuws naar buiten dat basketbal legende Kobe Bryant, ook wel bekend als the Black Mamba, is overleden na noodlottig ongeluk met een helikopter. Ook zijn 13-jarige dochter Gianna en zeven andere inzittende overleden naar aanleiding van de crash. Kobe Bryant werd 41 jaar oud.

Kobe Bryant wordt beschouwd als een van ’s werelds beste basketballers ooit. 20 jaar lang speelde hij voor Los Angeles Lakers (LA Lakers) en bezorgde hij het team 5 NBA kampioenschappen. In zijn 20 jaar lange carrière lukte het hem 18 keer om onderdeel uit te maken van het All-Star team. Ook werd hij twee keer uitgeroepen tot de MVP van de NBA Finals. Afgelopen zaterdag werd hij door LeBron James ingehaald op de All-Time Scoring List. Kobe stond op de derde plek, maar is nu dus ingehaald door LeBron.

Bryant droeg in zijn carrière de rugnummers 8 en 24 en ter ere van zijn pensioen in 2016 heeft LA Lakers besloten om deze rugnummers aan niemand meer toe te wijzen. Ook bracht Kobe in samenwerking met Nike meerdere basketbal schoenen uit. Bekijk hieronder een aantal schoenen die hij uitbracht.

Kobe Bryant
Kobe Bryant
Kobe Bryant

Kobe Bryant was één van de grootste atleten ooit en heeft een enorme impact op de sportwereld en de gemeenschap van basketbal. De legende laat zijn vrouw en drie andere dochters achter. Mamba Forever.