Upcoming

KangaROOS geeft de Runaway MiG een makeover in samenwerking met Goldberg

10 oktober 2019 13:45
KangaROOS geeft de Runaway MiG een makeover in samenwerking met Goldberg

KangaROOS is de samenwerking met Goldberg aangegaan om een unieke, gelimiteerde sneaker te maken. Nu is er een sneaker onderweg die 11 oktober 2019 uitkomt, namelijk de KangaROOS x Goldberg Runaway MiG.

Goldberg

In het begin van de twintigste eeuw wilde Jacob M. Goldberg uit Frankfurt tropische ziektes bestrijden met medicinale drankjes. Om zijn droom waar te maken emigreerde hij naar Noord-India. Hier maakte hij de producten en al snel kreeg hij goedkeuring van de Britse koloniale heersers. Wat ooit tincturen waren voor medicinale doeleindgen, werden uiteindelijk verfrissende frisdranken.

Goldberg voegde kooldioxide toe aan zijn drankjes om kant-en-klare limonadeproducten te maken waarvan je zelf kon genieten. Zeelieden van de Britse marine mengde de limonades met gin. Hierdoor ontstond er een trendy drankje dat tot op de dag van vandaag op alle goede cocktaillijsten aanwezig is gebleven.

KangaROOS

Het Amerikaanse sneakermerk KangaROOS werd opgericht in 1979. Het merk was te herkennen aan het kleine ritsvakje wat op de zijkant van de sneaker zat. Het ritsvakje was net groot genoeg om was kleingeld of sleutels in te doen.

KangaROOS werd ontworpen door de Amerikaanse architect en joggingliefhebber Bob Gamm. hij was een fanatieke hardloper die tientallen kilometers aflegde per dag. Echter beviel het hem niet zo dat de sportkleding die hij droeg zakken had. Om deze reden ontwierp hij sneakers voor zijn eigen gebruik waar hij bijvoorbeeld zijn sleutels in kwijt kon. Vervolgens bracht hij de sneakers op de markt en dit was enorm succesvol. Tegen het begin van de jaren ’80 leidde het zelfs tot een omzet van meer dan 700.000 paren per maand.

Tegenwoordig zijn KangaROOS sneakers verkrijgbaar in meer dan zestig verschillende landen. De afgelopen jaren zijn er expansie geweest door Midden- en Zuid-Amerika en Azië. KangaROOS verlegde zijn strategische focus van prestatiesporten naar sport lifestyle footwear.

KangaROOS x Goldberg Runaway Mig | Details

De basis van de sneaker is volledig gemaakt van suède in een lichtgrijze kleur. Daarnaast beschikt het model ook over suède overlays. Deze suède overlays hebben een donkerdere kleur grijs gekregen. Naast deze simpele kleuren zijn er ook felroze details te vinden over de gehele sneaker. Op deze manier word er nog wat extra leven ingeblazen. Op de grijze tong is er Goldberg branding te vinden. Ook achterop de hak is deze branding te vinden in een roze kleur. Verder beschikt het model nog over roze eyestays en loopt er tussen de upper en midsole een golf van roze tot aan het midden van de sneaker. Als finishing touch is er onder de witte midsole een roze outsole geplaatst die de sneaker helemaal afmaakt.

Wat nog leuker is, is dat je niet alleen een sneaker in een doos krijgt, maar je krijgt een heel pakket. Naast de sneaker krijg je er namelijk ook nog een hibiscus tonic-fles bij, een metalen vlinderflesopener en het Tonic boek “Bitter Sweet Symphony – History of Tonics”. Dit boek is geschreven door Philipp Diedge.

Op 11 oktober 2019 zal de KangaROOS x Goldberg samenwerking uitkomen via verschillende retailers. Benieuwd welke retailers dat zijn? Check het snel in de Releasekalender. Scroll snel naar beneden om foto’s te bekijken van de sneaker!


Goldberg X KangaROOS Runaway MiG 'Hibiscus'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
KangaROOS x Goldberg
KangaROOS x Goldberg
KangaROOS x Goldberg
KangaROOS x Goldberg
Images by Sneakerjagers

The Turnover