Skip to content
Upcoming

Jordan Brand maakt de holiday line-up 2020 bekend

24 september 2020 17:03
Jordan Brand maakt de holiday line-up 2020 bekend

Jordan Brand heeft de holiday line-up 2020 bekend gemaakt. De collectie combineert rijke historie met high-tech constructies. De collectie bestaat uit vier Air Jordan 1’s en meerdere exclusieve releases voor vrouwen.

Bekijk hieronder de volledige Jordan Brand Holiday Line-Up en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Air Jordan 1 Retro HI OG CO.JP

Voor het eerst uitgebracht in 2001, samen met de Metallic Silver variant, keert de Midnight Navy colorway terug voor een wereldwijde release. Deze colorway was een van de eerste HI OG’s die midnight Navy kleuren gebruikten. Het model was ook razend populair bij skateboarders en werd veel gedragen door skate pro’s toen Nike SB voor het eerst werd opgericht in de vroege jaren 2000. De sneaker bevat een metallic silveren Swoosh en een met juwelen afgewerkt Wing logo.

Jordan Brand Holiday Line-up

Air Jordan 1 HI OG WMNS ‘Lucky Green’

Deze colorway is geïnspireerd op Michael Jordan’s iconische 63 punten playoff wedstrijd in Boston in 1986. De sneaker heeft een ruwe constructie met niet-gestikte eyelets en gematteerd Lucky Green leer. De Air Jordan 1 zal uitkomen in full-family sizing.

Air Jordan 1 Retro HI OG ‘Dark Mocha’

Deze colorway is een nieuwe twist aan een bekende colorway: Dark Mocha. Het bovenwerk is gemaakt van zacht leer, terwijl de Dark Mocha kleur mooi terug komt in hert suède op de hak en enkel.

Jordan Brand Holiday Line-up

Air Jordan 1 Retro HI OG ‘Patent Black’

Direct uit de vault neemt deze colorway de inspiratie van een exclusieve Friend and Family release uit 1980 die later in 2003 op de markt kwam als een Air Jordan 1 Mid. In die tijd was de Air Jordan 1 Mid een van de eerste Jordans die gebruik maakten van patent leather.

Jordan Brand Holiday Line-up

Air Jordan 3 Retro

Deze Air Jordan 3 zal niet releasen in Amerika. Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van getrommeld zwart leer dat is gecombineerd met oranje en paarse accenten. Een Grijze cement olifant print maakt de sneaker af.

Air Jordan 4 Retro

De klassieke OG color blocking keert terug op de Air Jordan 4. De vorm en details zijn allemaal origineel tot zijn 1989 release. De sneaker komt met een Nike Air hangtag en OG verpakking.

Air Jordan 4 Canvas

Deze Air Jordan 4 is opgemaakt in en combinatie van canvas en keperbinding materiaal. Deze colorway sluit geheel aan bij de patchwork fashion industrie. De sneaker is geïnspireerd op Japans ambachtelijk werk en design.

Air Jordan 5 What The

Deze Air Jordan 5 What The viert de 30e verjaardag van de Air Jordan 5. Deze What The colorway mixed verschillende materialen en colorways van voorgaande uitgaven zoals de Air Jordan 5 Tokyo, Raging Bull, Green Bean, Army Olive en de Quai 54. De sneaker wordt afgerond door de opgestikte logo’s van de Shanghai en Tokyo colorways.

Jordan Brand Holiday Line-up

Air Jordan 8

De Air Jordan 8 WMNS beschikt over de iconische patch van chenille stof op de tong, soepel premium en suède leer en heeft enkele rijke bordeauxrode accenten over het witte leer.

Jordan Brand Holiday Line-up

Air Jordan 12 Retro

De Air Jordan 12 beschikt over een mooi rood suède upper in combinatie met een OG hagedissen print op de mudguard. Hierdoor komt er een mooie twist op het klassieke model. De sneaker komt in de OG verpakking.

Air Jordan 12 Retro

Nog een frisse colorway op het iconische Air Jordan 12 model. Deze Air Jordan 12 combineert concord purple met een zwart suède bovenwerk. Ook deze uitgaven komt met een hagedissen print op de mudguard.

Jordan Brand Holiday Line-up

Air Jordan 13 Retro

Deze Air Jordan 13 beschikt over een zwart reflecterend bovenwerk in combinatie met Hyper Royal accenten en details. Een microfiber tong en een groen detail op de hak maken de sneaker af. De Air Jordan 13 komt in de OG verpakking.

Jordan Brand Holiday Line-up
Images by Nike