Upcoming

John Elliott x LeBron Icon QS krijgt nieuwe release datum

3 september 2019 12:04
John Elliott x LeBron Icon QS krijgt nieuwe release datum

Vorige week vrijdag schreven wij een blog over de John Elliott x LeBron Icon QS ‘Parachute Beige’ colorway die oorspronkelijk vandaag zou uitkomen. Echter komt de sneaker jammer genoeg niet vandaag uit, maar pas op 9 oktober 2019. Gelukkig is er ook goed nieuws, want er komen ook twee nieuwe colorways. Er komt een witte colorway en een roze colorway. Deze twee colorways zullen uitkomen op 14 september 2019 via Nike.

De John Elliott x LeBron James Icon QS komt voort uit de samenwerking tussen James, Elliott en Nike. De samenwerking tussen deze drie begon zo’n drie jaar geleden. Toen brachten zij samen een exclusieve ‘LeBron Soldier X’ uit. Ook brachten ze een jaar geleden een collectie uit waarin de Icon QS voor het eerst verscheen. Momenteel zijn er twee colorways van deze samenwerking verkrijgbaar, een zwarte en een zwart/witte colorway. Deze driedelige samenwerking focust zich voornamelijk op het creëren van veelzijdige stukken die werken in verschillende omgevingen, van zakelijke bijeenkomsten tot aan reizen toe.

John Elliott x LeBron Icon QS | Details

Binnenkort komen er drie verschillende colorways uit van de John Elliott x LeBron Icon QS. Het gaat om een ‘Summit White’, een ‘Fuschia’ en een ‘Parachute Beige’ colorway. Eerst werd alleen de ‘Parachute Beige’ colorway verwacht en later kwam ook het nieuws naar buiten dat er een ‘Summit White’ en een ‘Fuschia’ colorway uit zou komen. Wat heel opvallend is aan dit silhouet, is dat er bijna geen branding is te vinden op de sneaker. Alleen op de toebox is er een kleine Swoosh te vinden.

Met de ‘Summit White’ colorway gaat de sneaker terug naar de basis met een simpele draai. Het model beschikt over dezelfde accenten en details als zijn voorgangers. Echter heeft de sneaker bijna geen contrast. Dit komt doordat de sneaker vrijwel helemaal wit is met hier en daar wat donkerdere details. De upper is voornamelijk gemaakt van witte, bijna grijs getinte kunststoffen. Een gedeelte van de upper bestaat ook uit transparant materiaal. Verder wordt er volume toegevoegd aan een groot deel van het profiel naast wat lichte ribbels met textuur. Dit weerspiegelt de plaatsing van de overlays en traditionele heel counters.

Naast de ‘Summit White’ colorway hebben we ook nog de ‘Fuschia’ colorway. Hiervan beschikt de upper over verschillende roze tinten en dit zorgt voor een look die bestaat uit vele lagen. Deze gestapelde stijil wordt vervolgens geaccentueerd door een geborduurd streeppatroon. Dit streeppatroon loopt over de gehele sneaker, vanaf de toebox tot aan de hiel. Er verschijnt nog meer roze op de lederen inlegzool, deze inlegzool voegt ook nog eens premium flair toe. Last but not least, de zool. Deze transparante zool beschikt over een Air Max dempingseenheid die is gebaseerd op de ‘LeBron 8’.

Dan komen we nu aan bij de derde colorway en dat is de ‘Parachute Beige’ colorway. Deze zou eigenlijk vandaag al uitkomen. Echter kwam deze toch niet vandaag uit en is hij verschoven naar 9 oktober 2019. Deze koninklijke colorway past perfect bij LeBron James. Het bovenwerk is een perfecte mix van lichte beige tinten en donkere beige tinten. De heel pull tab, tong zijn beiden gemaakt van luxe suède.

Release Informatie

Op 13 september 2019 zullen de John Elliott x LeBron Icon QS ‘Summit White’ en ‘Fuschia’ colorways uitkomen via de website van John Elliott. Vervolgens zullen deze twee colorways een dag later, op 14 september 2019, nogmaals uitkomen via Nike. Op 9 oktober 2019 komt dan uiteindelijk de ‘Parachute Beige’ colorway uit. De sneaker zal €250,- kosten. Scroll naar beneden om dit trio aan colorways te bekijken. Vergeet ook niet om Sneakerjagers dagelijks te checken voor het laatste sneakernieuws.


John Elliot X Nike Lebron Icon 'Parachute Beige'

AQ0114-200 · Prijs vanaf €88,-

Naar alle aanbieders
LeBron Icon QS

John Elliott x LeBron Icon QS ‘Fuschia’ | AQ0114-600


John Elliott x LeBron Icon QS ‘Summit White’ | AQ0114-101

LeBron Icon QS
Images by Nike

The Turnover