Skip to content
Upcoming

J.W Anderson x Converse ‘New_Classics’ collectie

30 maart 2018 14:13
J.W Anderson x Converse ‘New_Classics’ collectie

Britse ontwerper J.W. Anderson’s laatste twee samenwerkingen met Converse waren een schitterend succes en het lijkt erop dat de twee merken opnieuw de krachten zullen bundelen. Dit doen ze met een nieuwe collectie genaamd ‘New_Classics’.

We hebben al eerder een samenwerking gezien tussen deze twee merken: Simply_Complex. Deze keer richt de driedelige collectie zich op het Chuck 70 XX Hi-silhouet en de Chuck 70 U-Throat (tot aan de knie). Elke sneaker wordt geleverd in een zwarte en een “Turtle Green” colorway. Met een sportief bovenwerk van mesh, open katoenen tricot en leren details rond de veters. De rubberen foxtape rond de middenzool heeft een zwarte en cremekleurige print, geïnspireerd op de door textiel ingepakte tussenzool van een traditionele balletschoen. Dat is dan ook de inspiratie achter deze collectie.

JW Anderson, zei hierover: “Er was een vintage ballerinaschoen die mij inspireerde…Eigenlijk was het meer een sportslipper in mesh. Ik vond de functionaliteit en de lichtheid van die schoen leuk en we besloten enkele details over te nemen om het pictogram opnieuw te interpreteren. ” Om een ​​luxe, designer touch toe te voegen, is elke schoen voorzien van een JT Anderson-sockliner. En elke schoen is bekleed met eersteklas leer en ze komen in een speciale JW Anderson-stofzak en premiumverpakking.


Chuck 70 x JWA

Prijs: €120,00
Colorway: Turtle Green/Black/Black
Stylecode: 160801C
Shoplink: klik hier >>


Chuck 70 x JWA

Prijs: €120,00
Colorway: Black/Egret/Black
Stylecode: 160800C
Shoplink: klik hier >>


Chuck 70 x JWA

Prijs: €160,00
Colorway: Black/Black/Egret
Stylecode: 160794C
Shoplink: klik hier >>


Images by: Converse / Highsnobiety