Skip to content
Upcoming

Het nieuwe Ajax shirt is nu verkrijgbaar bij adidas

19 juli 2021 15:58
Het nieuwe Ajax shirt is nu verkrijgbaar bij adidas

Supporters van de Amsterdamse voetbal club wachten er al jaren op, maar nu is het eindelijk zover. Ajax heeft het nieuwe thuisshirt gepresenteerd met daarop het oude Ajax logo. Het shirt is nu al, samen met het uitshirt, verkrijgbaar via adidas.nl.

Het oude logo

Vele Ajax supporters pleiten al jaren voor de terugkeer van het klassieke Ajax logo, dat in 1991 na 63 jaar verdween van het shirt. Nu komt de landskampioen de supporters tegemoet en staat het klassieke Ajax logo voor één jaar op het thuisshirt van de Amsterdammers.

Omdat dit shirt natuurlijk refereert naar het succesvolle verleden van Ajaxw, waren het ook drie oud-Ajax spelers die centraal stonden in de campagne video. Zo zijn Sjaak Zwart, Frank Rijkaard en Marco van Basten te zien in de video waar Ajax het nieuwe shirt presenteerde. Alle drie hebben een rijk verleden bij Ajax, met grote successen in het shirt met het klassieke logo.

Zo wonnen Frank Rijkaard en Marco van Basten in 1987 de Europa Cup II en Rijkaard in 1995 de UEFA Champions League. Sjaak Zwart, ook wel ‘Mister Ajax, won in de 463 wedstrijd die hij speelde, drie Europa Cup I’s, de wereldbeker voor clubs en de Europese Super Cup.

Ajax shirt
Ajax shirt

Het shirt

Niet alleen het logo op het nieuwe shirt refereert naar het klassieke Ajax tenue. Zo is de rode baan op het shirt iets smaller en hebben de nummers op de rug ook een klassieke uitstraling. In de Eredivisie zal Ajax dan ook zonder de spelers namen op de rug spelen. De drie sterren, die normaal gesproken boven het logo staan, zijn in de nek te zien. Verder zijn de drie strepen van adidas op de schouders te zien samen met het logo op de borst.

Ajax shirt

Het Uitshirt

Naast het thuisshirt is ook het uitshirt al verkrijgbaar via adidas.nl. Dit shirt heeft het moderne Ajax logo met donker- en lichtblauwen horizontale strepen en groene details. Daarnaast gaan er ook geruchten rond dat er een derde shirt komt die geïnspireerd is op Bob Marley. Deze geruchten zijn echter nog niet bevestigd door adidas of Ajax.

Zowel het thuis- als uitshirt van Ajax zijn nu verkrijgbaar via adidas.com. Check de knop hieronder om hem te shoppen.