Skip to content
Upcoming

Givenchy brengt nieuwe colorway van de Jaw Sock sneaker

11 juni 2019 16:10
Givenchy brengt nieuwe colorway van de Jaw Sock sneaker

Als vervolg op de Pre-Spring 2020 collectie van Givenchy heeft het Franse luxury merk een nieuwe colorway uitgebracht van de Jaw Sock Sneaker. Dit is één van de nieuwste modellen van het merk Givenchy.

Hubert de Givenchy richtte in 1952 het modehuis Givenchy op. De Givenchy vertrok op 17-jarige leeftijd naar Parijs om daar te gaan werken voor bekende couturiers. In 1952 richtte hij zijn eigen modehuis op en presenteerde hij op 2 februari zijn eerste couturecollectie. Tijdens zijn eerste show introduceerde hij lichte rokjes en blouses met pofmouwtjes, gemaakt van ruw katoen.

In 1956 was Givenchy de eerste die zijn collectie in een modeshow presenteerde aan zowel de pers als aan de cliënten. Hij stond erom bekend dat hij erg persoonlijk werkte met zijn klanten. Ook lanceerde De Givenchy zijn eigen parfumerie, dit gebeurde in 1957. Pas in 1973 kwam de eerste mannencollectie uit, genaamd ‘Gentleman Givenchy’. Verder in de jaren ’70 kwamen er ook nog schoenen, sieraden en andere producten. Hubert de Givenchy ging in 1995 met pensioen. Hij liet zijn mode-imperium over aan de jonge ontwerper John Galliano. Echter verliet hij in oktober 1996 Givenchy alweer. Toen werd Alexander McQueen aangetrokken als ontwerper. Tegenwoordig is Clare Waight Keller de creative director. Givenchy is erkend als haute couture-merk en is dat tot op de dag vandaag nog steeds, als één van de weinige.

Givenchy Jaw Sock sneaker details

De Jaw Sock sneaker wordt met de hand gemaakt in Italië. De upper is gemaakt van zwart kleurig jersey-knit fabricage, met rode strepen. Deze rode strepen zijn subtiel geplaatst op de upper. Het uiteinde van de sok, net boven de enkel, is geribbeld met grijze strepen. Aan de achterkant bevindt zich een heel tab, zodat je de sneaker makkelijk kan aantrekken. Ook beschikt de sneaker over grijze veters. Deze behouden hun positie door een rubberen overlay met Givenchy branding erop. Lederen panelen verschijnen aan de onderkant van de zijkant. Deze lederen panelen beschikken over een zwarte kleur. Tussen de upper en de zool zit een zwarte beschermplaat van plastic. Om het plaatje af te maken heeft de midsole een witte kleur gekregen in de vorm van tanden, vandaar ook de naam van het model.

Is deze sneaker wat voor jou? Shop hem dan nu via Givenchy’s webshop. Ook verwachten wij dat de sneaker binnenkort verkrijgbaar zal zijn via Farfetch.nl. Aan de sneaker hangt echter wel een prijskaartje van €675,-. Scrol naar beneden voor foto’s van de nieuwe colorway. Vergeet ook niet om Sneakerjagers te blijven checken voor je dagelijkse sneaker nieuws!


Givenchy Jaw Sock Sneaker
Givenchy Jaw Sock Sneaker
Images by Givenchy