Skip to content
Upcoming

Footshop komt met most limited sneaker yet en geeft giveaway

15 oktober 2021 17:38
Footshop komt met most limited sneaker yet en geeft giveaway

Footshop viert in 2021 zijn 10-jarige jubileum. Om dit te vieren, brengen ze de ‘Creator’s Edition’ van de adidas Superstar ‘Blueprinting’ uit. Dit zal een van de meest gelimiteerde sneaker tot nu toe zijn.

Footshop 10 Years

Footshop bestaat dit jaar 10 jaar en is in de afgelopen jaren een erg bekende store geworden. De winkel werd in 2011 opgericht door Peter Hajduček en specialiseert zich in sneakers en urban lifestyle. Footshop is een online shop en heeft verschillende vestigingen in onder andere Praag en Boedapest.

In 2020 kwam Footshop met de adidas Superstar ‘Blueprinting’. Dit paartje heeft een wit met blauwe colorway grekregen met een grove buitenzool. Het witte silhouet heeft de drie iconische strepen op het middenpaneel en de bekende ‘shell’ neus.

adidas Footshop Blueprinting
Footshop x adidas ‘Blueprinting’ (2020) l Foto van Footshop

De sneaker haalt zijn inspiratie uit de traditionele printjes. Deze print staat ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is in zijn 300-jarige bestaan onaangeraakt gebleven. Dit maakt de opdruk erg bijzonder en werden er maar 520 paartjes van het model gereleased in 2020.

Traditionele Print adidas Footshop Blueprinting
Geïnspireerd op de traditionele stof l Foto van Footshop

Giveaway adidas Superstar ‘Blueprinting’

In 2021 komt Footshop met de ‘Creators Edition’ van de Superstar ‘Blueprinting’. Van dit nieuwe Superstar model zijn er maar zes paartjes gemaakt, wat het een van de most limited sneaker in de wereld maakt. Hiervan gaan er vijf naar de creators en minds in het bedrijf en word het laatste paartje in een giveaway weggegeven. Via Instagram maakte de winkel bekend hoe je met deze giveaway mee kunt doen.

Om mee te kunnen doen met de giveaway, moet je als eerst het account volgen en de foto liken. Daarnaast moet je om geselecteerd te kunnen worden, twee vrienden of vriendinnen taggen onder de Instagrampost van de sneakerstore. Om je kans te vergroten kun je uiteraard meerdere accounts taggen en ook het delen van de post helpt jou in de giveaway. De winnaar van de giveaway wordt op 21 oktober bekend gemaakt.

Footshop x adidas Creator’s Edition

De nieuwe ‘Creator’s Edition’ heeft een ietwat andere look gekregen dan de eerste versie van de ‘Blueprinting’. Het paartje heeft een ‘icy’ middenzool gekregen. Daarnaast komen de zes exclusieve sneakers in een slide-out schoenendoos. Hierop zijn de logo’s van adidas en Footshop te zien. Ook het ’10 Years’ logo te zien en welk van de zes paartjes het is.

Footshop x adidas ‘Creator’s Edition’ (2021) l Foto van Footshop

De paartjes worden geleverd met een ‘friends and family’ t-shirt, een aantal pins en een reworke ‘Nalgene’ drinkfles. Daarnaast komen de sneakers ook in een dust bag. Binnenin de doos is een sheet te vinden met informatie over de ‘Creator’s Edition’ en hoe de sneaker tot stand is gekomen.

Plannen voor komende jaren

Footshop heeft in ere van zijn 10-jarige jubileum ook een interview met oprichter Peter Hajduček gepubliceerd. Hierin vertelt Hajduček hoe hij de afgelopen tien jaar heeft ervaren en wat hij verwacht voor de toekomst.

“I hope we can spend another 10 years bringing added value to our society”, vertelt Hajduček. “To open conversations about difficult topics and give our customers the best products they can get.”

Footshop Peter Hajduček
Footshop oprichter Peter Hajduček l Foto van Footshop

Daarnaast wilt de winkel in de komende jaren ook meer creatieve input geven aan sneakers. Zo willen ze niet alleen sneakers verkopen, maar ook meer modellen ontwerpen. “I believe that Footshop will focus not only on selling great brands, but also creating our own products and collections with the help of all the talented and creative people around us”, aldus Hajduček.

De giveaway is 14 oktober 2021 van start gegaan en op 18 oktober 2021 wordt de winnaar bekend gemaakt. Wil je kans maken op dit paartje, check dan de Instagram post van Footshop.

Mocht je meer van dit soort artikelen lezen, check dan onze blogs op onze site. Vergeet ook niet onze Sneakerjagers app te downloaden en blijf up-to-date van de laatste nieuwtjes.