Skip to content
Events

FOOTDISTRICT x EQT event met Sneakerjagers

9 november 2021 11:50
FOOTDISTRICT x EQT event met Sneakerjagers

De Spaanse sneaker retailer FOOTDISTRICT organiseerde een event om de adidas EQT drop te vieren. Tijdens dit event organiseerde FOOTDISTRICT x EQT een diner en nodigden sneakerliefhebbers uit. Ook Sneakerjagers mocht aanschuiven bij dit feestmaal. Het diner en een exclusieve video werden georganiseerd in het Mies Van Der Rohe-paviljoen in Barcelona.

Check hierboven de video van FOOTDISTRICT

FOOTDISTRICT x EQT

Om de 30e verjaardag van de lancering van de adidas EQT lijn te vieren, organiseerde FOOTDISTRICT een diner. De Spaanse retailer heeft als nieuw adidas Consortium familielid ook een bijzondere video geschoten om het EQT pack te vieren. De locatie was het Mies Van Der Rohe paviljoen in Barcelona.

adidas equipment

Dat er voor dit pand is gekozen is niet gek: dit gebouw was het Duitse paviljoen voor de internationale tentoonstelling van 1929. Hierdoor is het een belangrijk gebouw in de geschiedenis van de moderne architectuur. Zoals je in de video kunt zien, staat het gebouw bekend om de eenvoudige vormen met spectaculair materiaalgebruik. Zo zijn er bijvoorbeeld muren en vloeren te zien van marmer, rode onyx en travertijn. Passend bij deze locatie, zijn er in het filmpje dansers te zien die moderne dans uitvoeren. Een ode aan zowel de EQT-lijn als het Mies van Der Rohe paviljoen.

adidas Consortium

adidas EQT

De EQT oftewel de Equipment collectie van adidas viert in 2021 zijn 30-jarig jubileum. Deze lijn werd voor het eerst in 1991 uitgebracht en werd ontworpen door Robert Strasser en Peter Moore. Met de EQT lijn wilde de sneakergigant zich focussen op alles wat belangrijk was in een sneaker. Hierdoor werd het doel om sport en stijl te combineren. Op deze manier werd performance met lifestyle bij elkaar gebracht.

Verder bevat het jubileum pack de originele kleuren van de EQT lijn: grijs, wit en de unieke ‘Sub Green’ kleur. In de collectie zijn vier sneakers toegevoegd. Daarnaast zijn er ook kledingitems gereleased, waaronder sweaters, joggers en t-shirts.

S29092
G58101
adidas EQT
GX1405

adidas EQT CSG 91

G58101 · Prijs vanaf €56,-

Naar alle aanbieders

adidas EQT Race Walk

S29093 · Prijs vanaf €32,-

Naar alle aanbieders

adidas EQT Support 93

S29092 · Prijs vanaf €114,-

Naar alle aanbieders

adidas EQT Prototype

GX1405 · Prijs vanaf €57,-

Naar alle aanbieders

FOOTDISTRICT

FOOTDISTRICT werd in 2012 opgericht door Diego Martínez en Ignacio Bermúdez. De retailer verkoopt sneakers en streetwear en is door de jaren heen flink gegroeid in populariteit in heel Europa. Naast twee fysieke winkels in de Spaanse steden Barcelona en Madrid, verkoopt FD ook producten online. Hier releasen ze ook exclusieve sneakers en kleding items.

FOOTDISTRICT BARCELONA
C/Lleona, 4, 08002,
Barcelona +34 931 394 487
Uren (L-S): 11:00 – 20:30

FOOTDISTRICT MADRID
C/ Valverde 35, 28004,
Madrid +34 918 213 888
Uren (L-S): 11:00 – 20:30

FOOTDISTRICT x EQT

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste sneakernieuws? Volg ons dan op Instagram (@sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns), Facebook (@sneakerjagers) en Twitter (@sneakerjagers) om altijd gemakkelijk op de hoogte te zijn van de laatste updates. Houd daarnaast onze News pagina in de gaten om geen enkele terugblik van een evenement te missen!

FOOTDISTRICT x EQT