Skip to content
Upcoming

First look van de Nike Air Force 1 ‘Chinese New Year 2020’

18 november 2019 17:00
First look van de Nike Air Force 1 ‘Chinese New Year 2020’

Nieuwjaar komt al bijna weer om de hoek kijken, maar het Chinees Nieuwjaar is iets later. Dit jaar valt het namelijk op 25 januari. En zoals we weten komt Nike altijd met toffe sneakers om het Chinese Nieuwjaar te vieren. Er zijn nu dan ook de eerste foto’s verschenen van de Air Force 1 ‘Chinese New Year 2020’ die zal uitkomen.

Dit jaar is het jaar van de rat, dit zal dan ook veel terug te zien zijn tijdens de viering. We zien op de sneaker voornamelijk de kleur rood terugkomen. Tijdens het Chinese Nieuwjaar krijg of geef je rode enveloppen, dit heeft te maken met je positie in je familie. Zo moeten getrouwde en werkende familieleden geld geven en krijgen ouderen of kinderen geld. Ook zie je vaak rode Chinese tekens, zoals 福 (fú), wat voor voorspoed staat.

Nike Air Force 1 ‘Chinese New Year 2020’ | Closer Look

De basis van de sneaker is de standaard witte leren Nike Air Force 1 Low. De Swoosh en de heeltab bevatten allerlei kleurrijke Chinese symbolen en op de heeltab zie je ook ’20’, dus met beide sneakers vormt dit 2020. De binnenvoering van de sneaker is rood eveneens als de tongue tab en dit is natuurlijk omdat de rode kleur zo belangrijk is.

Er is nog niet veel bekend over de Nike Air Force 1 ‘Chinese New Year 2020’, maar ze komen waarschijnlijk rond het Chinese Nieuwjaar, 25 januari 2020, uit. De prijs van de sneaker weten we nog niet en het is ook nog niet zeker of de sneaker in Europa uitkomt. Houd daarom goed onze Releasekalender in de gaten en zie hier onder de eerste foto!


Chinese New Year 2020
Image by @solebyjc