Skip to content
Upcoming

First Look: Skepta Shox TL

25 juli 2019 12:01
First Look: Skepta Shox TL

Skepta en Nike gaan weer samenwerken. Na de Nike Air Max 97, Nike Air Max Deluxe en de Nike Air Max 97/BW komen de Britse rapper en Nike met de Skepta Shox TL. We zagen eerder al de release van de ‘White’ en ‘Black’ colorway van de Shox. Nu komt er dus een samenwerking met Skepta.

Skepta

Skepta is een van de meest invloedrijke grime rappers van de eeuw. Al sinds 2008 laat hij menig concertzaal hard gaan op een van zijn nummers zoals “Shutdown”, “It Ain’t Safe” of zijn samenwerking met ASAP Rocky; “Praise The Lord”. Na eerdere samenwerkingen met Nike gaat de grime rapper uit Londen weer samenwerken met Nike. Dit keer aan een Shox TL.

Nike Shox TL

De Nike Shox TL staat bekend om zijn bijzondere zool. Deze lijkt namelijk op een vering. Naast dat dit de eyecatcher is van de sneaker zorgt het ook voor een heerlijke demping. Het bovenwerk is gemaakt van een ademend mesh waardoor de sneaker goed geventileerd is en je niet bang hoeft te zijn voor hele erge zweetvoeten. Dit model van Nike past ook perfect bij de grime scene die in Engeland, en vooral Londen, erg populair is.

De samenwerking met Skepta heeft een rode zool. De gehele Shox technologie is rood gekleurd en staat op een zwarte outsole. Ook het bovenwerk is zwart gekleurd. Op dat zwarte bovenwerk van mesh staat een Swoosh in een metallic kleur. Op de hak en bij de toebox lijken reflecterende panelen te zitten. Deze zullen waarschijnlijk oplichten wanneer er een foto word gemaakt met een flits.

Verder is er qua details niet heel veel meer bekend doordat er nog maar één foto beschikbaar is van de Skepta Shox TL. Wel weten we dat de sneaker op donderdag 5 september zal uitkomen bij Nike.com en verschillende retailers voor €180,-.

Skepta Shox TL
Skepta Shox TL
Images by @py_rates