Skip to content
Upcoming

First Look: de Nike React 2019

27 maart 2019 13:11
First Look: de Nike React 2019

Bekende footwear designer van Nike, Thinker Hatfield, droeg tijdens een lezing bij SXSW de nieuwe Nike React 2019. Een perfect moment voor een First Look van de sneaker en om de details eens goed te bekijken.

De nieuwe Nike React 2019 lijkt op het eerste gezicht een hardloopschoen. Thinker Hatfield zei echter dat de sneaker gemaakt was voor iets anders. Wat, dat wil de designer nog niet zeggen. Maar kijkend naar het design, zou het haast wel gemaakt zijn voor een bepaalde sport.

De React 2019 heeft comfortabele materialen zoals het bovenwerk dat grotendeels gemaakt is van mesh. Op de uitgelichte afbeelding zien we dat het mesh een rode kleur heeft. Echter is er nog een colorway opgedoken met een grijze kleur mesh. Over het mesh zit een cage waar de veters aan vast zitten. Daar is uiteraard de Nike Swoosh op te zien. De voering van de sneaker ziet er ook erg interessant uit. Daar lijk namelijk gebruik gemaakt te zijn van een soort vachtje. Dit zorgt waarschijnlijk voor extra comfort of warmte. Ook het lacing systeem lijk verschillend op de twee foto’s. Zo wordt er gebruik gemaakt van normale veters bij het paartje van Hatfield. Bij de andere foto wordt er echter gebruik gemaakt van een soort koord dat je aan kan trekken.

Bij de midsole word het pas echt interessant. Hier zijn grote, ronde details te zien, een soort van plugs. Waar deze voor dienen is nog niet bekend. Wel is zeker dat de React zool comfortabel als zijn. De Nike React Element is namelijk een van de meest comfortabele sneakers van Nike.

Volgens Thinker Hatfield zal het nieuwe model van Nike rond het einde van de zomer of het begin van de herfst uitkomen bij verschillende winkels. Voor nu moeten we het nog even doen met de twee foto’s van de colorways die tot nu toe bekend zijn.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Nike React 2019
Nike React 2019
Images: Getty Images/solebyjc