Skip to content
Watch

Fashion for Good en WEAR in de Sneakerjagers PURE Podcast

13 juli 2021 20:15
Fashion for Good en WEAR in de Sneakerjagers PURE Podcast

Aflevering 6 van de Sneakerjagers PURE Podcast staat op 13 juli 2021 om 20:00 uur live op het YouTube-kanaal van Sneakerjagers. In deze aflevering praat onze onze host Liesbeth Eikenaar met een paar interessante gasten: Anne-Ro van Fashion For Good en Lorenzo en Pim van WEAR. Ben je al nieuwsgierig geworden? Lees hieronder dan snel een korte introductie.

Sneakerjagers PURE Podcast

Sneakerjagers PURE Podcast

De Sneakerjagers PURE Podcast heeft als thema duurzaamheid in de sneakerwereld. De populariteit van sneakers is enorm, maar de keerzijde is dat ze vaak gemaakt worden van moeilijk afbreekbare materialen. Daarnaast kost ook het productieproces erg veel energie. Concluderend valt op het gebied van duurzaamheid nog veel te verbeteren in de sneakerindustrie. In de Sneakerjagers PURE Podcast praten we met experts en pioniers van duurzaamheid met betrekking tot sneakers. Zo kunnen jullie, samen met ons, meer leren en inspiratie opdoen over de verduurzaming van de sneakerindustrie.

Sneakerjagers PURE Podcast | Aflevering 6

Fashion For Good Museum

Sneakerjagers PURE Podcast

De nieuwste aflevering van Sneakerjagers PURE is opgenomen in het Fashion For Good museum. De stichting Fashion for Good, met ANBI-status, heeft in oktober 2018 haar deuren geopend als Experience. Het is een interactief duurzaam mode-museum aan het Rokin in Amsterdam. Het museum vertelt de verhalen achter de kleren die je draagt en hoe je met bepaalde keuzes voor kleding een positieve impact kan hebben op de mode-industrie. Fashion for Good gelooft dat die industrie kan én moet veranderen. Daarnaast helpt FFG met de verspreiding van de juiste kennis over dit onderwerp. Het museum is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in mode, duurzaamheid en innovatie.

Fashion for good museum
Sneakerjagers pure podcast

Fashion for Good zet zich met het museum niet alleen in als changemaker, maar brengt ook de mode-industrie samen via hun Innovatieplatform. Dit platform brengt innovatieve oplossingen en internationale mode labels en fabrikanten samen. Hierdoor stimuleren ze nieuwe technologieën en bedrijfsmodellen om zo de industrie te veranderen.

De organisatie wordt ondersteund door de Laudes Foundation als initiator. Daarnaast ontvangen ze ook steun van het AFK (Amsterdam Fonds voor de Kunst), de Kickstart Cultuurfonds en de Europese Unie via het Allthings.bioPRO project (onderdeel van het onderzoek- en innovatieprogramma Horizon 2020). Het Fashion for Good Museum is officieel geregistreerd bij het Museumregister en de Museumvereniging.

Anne-Ro Klevant Groen

Eén van de gasten in aflevering 6 is Anne-Ro Klevant Groen. Ze is Marketing & Communications Director bij Fashion for Good. Bij Fashion for Good houdt Anne-Ro toezicht op alle marketing, communicatie en evenementen. Daarnaast regelt ze ook de strategische afstemming binnen het Fashion for Good Museum en de co-working space in Amsterdam.

Fashion for good

Anne-Ro begon haar carrière bij een mode PR-bureau en ging daarna werken bij Tommy Hilfiger om hun digitale communicatieafdeling over de hele wereld op te bouwen. Daarna nam ze de lokale marketing op zich voor zowel Calvin Klein als Tommy Hilfiger Nederland. Vervolgens maakte ze de sprong naar de wereldwijde marketing voor Karl Lagerfeld. Tenslotte heeft ze nog veel ervaring opgedaan bij het internationale reclamebureau SuperHeroes, waar ze de communicatie leidde en betrokken was bij het ontwikkelen van geïntegreerde campagnes.

WEAR

De oprichters van WEAR, Lorenzo van Galen en Pim Roggeveen, wilden de grote afvalberg van de miljoenen kilo’s weggegooide kleding en schoenen verminderen. Om hier een bijdrage aan te leveren, openden ze op 6 april 2021 de WEAR Store in Rotterdam. Met hun concept blazen ze nieuw leven in je vieze sneakers, door ze een grondige schoonmaakbeurt te geven.

WEAR rotterdam
Images by Sneakerjagers

Naast dat ze jouw eigen vieze sneakers er weer fresh uit laten zien, knappen ze bij WEAR ook tweedehands sneakers op. Deze secondhand schoenen verkopen ze weer voor een passende prijs en hierdoor kunnen de sneakers langer gebruikt worden. WEAR draagt zo hun steentje bij aan het verminderen van de enorme kleding afvalberg én voorkomt zo ook dat de CO2-uitstoot wordt verminderd.

Aflevering 6 van de Sneakerjagers Pure Podcast is op 13 juli 2021 om 20:00 uur te bekijken op het YouTube-kanaal van Sneakerjagers. Benieuwd naar eerdere afleveringen van de podcast? Check dan onze Sneakerjagers Pure Playlist!