Skip to content
Upcoming

Exclusieve beelden adidas Yung 1

26 februari 2018 12:46
Exclusieve beelden adidas Yung 1

adidas Falcon Dorf a.k.a Yung1

Eerder vorige maand zijn er foto’s van de adidas Falcon Dorf, ook wel bekend als de Yung 1, op het internet verschenen. Hierop was te zien dat de adidas sneaker een Falcon Dorf-bovenwerk uit de late jaren 90 heeft, maar dan met een nieuw vernieuwde zool. Vandaag deelde de Senior Director Footwear Concepts van adidas originals, Till Jagla, een post op Instagram op om de nieuwe sneaker te bevestigen.

“Het interessantste wat ik geleerd heb, is dat alle schoenen die het merk eind jaren ’90 / begin jaren 00’s heeft gemaakt, de collectieve herinnering vertegenwoordigen voor de sneakerheads van de generatie van nu. Dit betekent dat deze nogal eigenzinnige schoenen veel meer zijn dan een trend. Deze wereld is het archief voor een hele generatie “, zegt Jagla tijdens een interview.

De terugkeer van de Yung1 lekte eerder al. Tijdens de Fashion Week in Parijs werden ze voor het eerst on-feet gespot. Zowel in een witte en een oranje colorway. Omdat Till Jagla toen overspoeld werd met vragen over de sneaker heeft hij besloten om een foto met achtergrondinformatie te posten.

Een stukje geschiedenis

In de Instagram post heeft hij uitgelegd waar de naam vandaan komt. Halverwege de jaren 90, is adidas behoorlijk experimenteel te werk gegaan. Altijd gericht op de beste prestatieproducten en de meest doordachte ontwerpen, ondersteund door technologie en innovatie. Een model daarvan, de Falcon Dorf,  is in 1997 geboren. Destijds had het Running Team van adidas moeite om een ​​geschikte naam voor dat nieuwe model te vinden. In hun dagelijkse routine zat ook een wandeling door het Duitse bos en Frankische dorpen. Elke dag passeerde het internationale hardloopteam een ​​klein dorpje in de buurt van Herzogenaurach, waar adidas is gevestigd, genaamd “Falkendorf”. Het team besloot om die naam te nemen voor hun nieuwe hardloopschoen. Na het internationaliseren van de spelling, werd de “Falcon Dorf” geboren.

Volgens geruchten zou er ook een Yung 1 model in de collectie van adidas x Dragon Ball Z zitten in een paars-witte colorway. Maar officiële details over de release van de schoen zijn er nog niet. Zal de Yung 1 terugkomen als nieuwe koning van chunky sneakers? Als de schoen wel een officiële release krijgt zal je die zeker terugzien in onze releasekalender.

Images by: @till.jgala / @eartothestreet