Skip to content
Upcoming

Er komt een Nike Cortez geïnspireerd op Shoe Dog

12 maart 2019 16:05
Er komt een Nike Cortez geïnspireerd op Shoe Dog

Nike is van plan om deze zomer een pack uit te brengen van een aantal Nike Cortez sneakers die geïnspireerd zijn op de bestseller Shoe Dog van Nike mede oprichter Phil Knight. In totaal zullen er drie verschillende colorways van de Nike Cortez uitkomen in de zomer van 2019.

In 2016 bracht Phil Knight zijn boek “Shoe Dog” uit. Hierin staat alles over de begin dagen van één van de grootste sport en schoenen merken van de wereld, namelijk Nike. Van het importeren van hardloopschoenen uit Japan tot creëren en uitbreiden van het merk Nike. Voor de Nike liefhebbers is het echt een boek die je moet lezen.

De Nike Cortez past natuurlijk perfect bij de beginjaren van Nike. Sterker nog. Het was de eerste Nike hardloopschoen die ooit werd gemaakt. De sneaker kwam uit in 1972 en werd populair door de olympische spelen van dat jaar. In eerste instantie zou de Nike Cortez de Aztec geheten hebben. Maar, doordat een ander merk de “Aztec Gold” spikes had op haar hardloopschoenen noemde Bill Bouwerman, medeoprichter van Nike, het de Cortez. Vernoemd naar de ontdekkingsreiziger die de azteken versloeg.

De Nike Cortez “Shoe Dog”

Er zijn helaas nog geen officiële foto’s beschikbaar van de Nike Cortez “Shoe Dog”. Wel weten we via @Py_Rates dat er drie sneakers zullen uitkomen in een White, University Red en Royal Blue colorway. Daarnaast zullen de sneakers één van de vele geweldige anekdoten uit het boek van Phil Knight op één of andere manier meedragen.

Het Nike Cortez “Shoe Dog” pack zal in juli 2019 uitkomen in de drie verschillende kleuren. Ze zullen ongeveer rond de €100,- gaan kosten. Helaas zijn er nog geen foto’s beschikbaar van het Nike Cortez Pack.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Image by @Py_rates