Skip to content
Newsfeed

Eerste blik op de Nike Dunk Low ‘Siempre Familia’

7 juli 2021 16:00
Eerste blik op de Nike Dunk Low ‘Siempre Familia’

We zitten op de helft van 2021 en er zijn ondertussen tientallen Dunk’s uitgekomen. Als je fan bent van dit model, hebben we goed nieuws. Het jaar van de Dunk is nog lang niet voorbij. Dit jaar komt de Nike Dunk Low ‘Siempre Familia’.

De verwachting is dat deze Dunk uit zal komen voor Día De Los Muertos, de Dag van de Doden, dit jaar. Dit is een Mexicaans feest- en herdenkingsdag dat op 1 en 2 november plaats vindt. Men gelooft dat de zielen van overleden kinderen op 1 november terugkomen naar aarde en de zielen van volwassenen op 2 november. Ze vereren de doden en offeren goederen aan hen.

Siempre familia‘ is Spaans voor ‘altijd familie’. Familie is erg belangrijk in deze cultuur, maar extra belangrijk op Día De Los Muertos.

Nike Dunk Low ‘Siempre Familia’

De aankomende Dunk Low heeft een bijzonder bovenwerk. De basis van het bovenwerk is gemaakt met een hagedissenprint in het groen. Op de overlays zit een slangenprint in het zwart. De patronen op de hiel en op de Swoosh hinten naar Latijns-Amerika. Deze patronen komen daar vaak voor en is traditioneel voor hun cultuur. Op de hiel bevindt zich ook een kleine hagedis.

De Swoosh, heeltab en voering van de schoen is in het blauw. De middenzool is wit, maar de buitenzool is transparant met een blauwe tint. Op de binnenzool staan ‘Siempre Familia’ en een illustratie van een skelet. Het skelet zou kunnen hinten naar Día De Los Muertos. Bekijk de beelden van de sneaker hieronder.

De Nike Dunk Low ‘Siempre Familia’ komt hoogstwaarschijnlijk na de zomer uit. Wil jij deze release niet missen? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste sneaker nieuws.

Nike Dunk Low 'Siempre Familia
Nike Dunk Low 'Siempre Familia
Nike Dunk Low 'Siempre Familia
Nike Dunk Low 'Siempre Familia