Skip to content
Upcoming

Donovan Mitchell krijgt zijn eigen ‘Signature Sneaker’

28 december 2018 12:41
Donovan Mitchell krijgt zijn eigen ‘Signature Sneaker’

De speler van de Utah Jazz genaamd Donovan Mitchell krijgt nu ook zijn eigen Signature Sneaker bij adidas.

Donovan Mitchell werd in 2017 als dertiende geselecteerd in de NBA Draft door de Utah Jazz. Hij had gelijk een geweldig Rookie jaar en scoorde gemiddeld 20 punten per wedstrijd. Hij wist zelfs met de Utah Jazz de Play-offs te halen. Ook daar wist Donovan zijn talent te laten zien. In zijn eerste zes Play-offs wedstrijden wist Mitchell 171 keer te scoren. Alleen Hall of Fame spelers Kareem Abdul-Jabbar en Wilt Chamberlain scoorde meer punten in hun eerste zes Play-offs wedstrijden. De Utah Jazz won met 4-2 van Oklahoma City Thunder. In de volgende ronde waren ze echter kansloos tegen de Houston Rockets.

Image by Deseret News

Donovan kwam dit jaar in in het NBA All-Rookie Team en werd net niet verkozen tot Rookie of the Year. Deze prestaties waren vast de reden voor adidas om deze opkomende NBA superster een eigen Signature Sneaker te geven.

De D.O.N. Issue #1

De officiële naam van de sneaker is de D.O.N. Issue #1. De letters D.O.N. staan voor Determination Ove Negativity, vertaald; vastberadenheid over negativiteit. Mitchell wilt met deze sneaker iedereen inspireren die zodat ze kunnen zijn wat ze willen zijn.

“My message with this shoe is that it’s for kids not only your age, but younger than you guys, older than you guys, just [for those who] believe that they can do anything,” Mitchell said. “You don’t have to be the number one recruit, you don’t even have to be a basketball player. I just want this to send a positive message to make kids feel inspired that they can be what they want to be.”

De sneaker komt in een colorway die geïnspireerd is op Spiderman. Daarnaast staat het nieuwe spin logo van Donovan Mitchel op de tong. Er is hiervoor gekozen omdat de bijnaam van Donovan ‘Spida Michell’ is. De sneaker zal releasen ergens in 2019. Neem een kijkje naar de foto’s van de D.O.N. Issue #1 en laat ons weten wat je er van vind.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

adidas D.O.N. Issue #1

Releasedatum: TBA
Prijs: TBA

adidas D.O.N. Issue #1
adidas D.O.N. Issue #1
adidas D.O.N. Issue #1


adidas D.O.N. Issue #1
adidas D.O.N. Issue #1