Upcoming

Deze week droppen de langverwachte Off-White X Nike Dunk Low’s

18 december 2019 13:30
Deze week droppen de langverwachte Off-White X Nike Dunk Low’s

In 1985 bracht Nike het ‘Be True To Your School’ pack uit met colorways die ieder een school vertegenwoordigde. En dit pack is de inspiratie geweest voor de aankomende Off-White X Nike Dunk’s.

Eerder in 2019, op 19 juni om precies te zijn, kwamen de eerste echte foto’s naar buiten van twee paar Off-White Dunks. Niemand minder dan Futura had samen met Virgil Abloh een kleding collectie gemaakt en hier zaten ook twee paar sneakers bij. Één van deze sneakers had de UNC colorway en de letter FLOM op de zijkanten. FLOM staat For Love Or Money, en is eerder gebruikt door Futura op sneakers. Maar lang bleef er niets concreets uit over een release, maar deze komt er toch echt op 20 december 2019!

Off-White X Nike Dunk Low Pack

Voor deze collaboration is de keuze gevallen op de normale Dunk, en niet op de SB (Skateboarding) uitvoering. Dit betekend dat er geen zoom zool inzit, hij geen dikke tong heeft en de tong ook niet extra vast zit met elastiek. Het is bij deze sneaker juist tof dat de tong dik is, zo wordt namelijk de deconstructed look ook op deze sneaker gebruikt. De colorways die gebruikt worden vertegenwoordigen dus allen een bepaalde school in de USA. Zo is de rood colorway een weer spiegeling van de kleuren die gebruikt worden bij UNLV, University of Navada. De blauw met gele colorway heeft weer veel weg van de kleuren van de University van Michigan. De groene colorway is daarin tegen niet direct afgeleid van een bepaalde school!

Op 20 december 2019 zullen alle drie de Dunk’s uitkomen in de Nike SNEAKRS app en bij een aantal geselecteerde retailers. Check alvast goed de storelist want veel winkels werken met raffles en deze zullen snel sluiten!


Off White X Nike Dunk Low 'Red' - SNKRS DAY Exclusive Access

CT0856-600 · Prijs vanaf €501,-

Naar alle aanbieders
Off-White X Nike Dunk

Off White X Nike Dunk Low 'Pine Green' - SNKRS DAY Exclusive Access

CT0856-100 · Prijs vanaf €863,-

Naar alle aanbieders
Off-White X Nike Dunk

Off White X Nike Dunk Low 'Navy/Yellow' - SNKRS DAY Exclusive Access

CT0856-700 · Prijs vanaf €597,-

Naar alle aanbieders
Off-White X Nike Dunk
Afbeeldingen: End.Clothing

The Turnover