Skip to content
Upcoming

Deze Air Jordan 8 is geïnspireerd op de Nike Air Raid II

19 december 2018 15:18
Deze Air Jordan 8 is geïnspireerd op de Nike Air Raid II

Dit weekend released de Air Jordan 8 “Air Raid”. Wat bijzonder is aan deze Jordan is dat hij geïnspireerd is op de Nike Air Raid II.

De Air Jordan 8 is ontworpen door Thinker Hatfield. Hatfield wou dat op de Jordan 8 geen Nike branding te zien was. Hij vond dat Jordan Brand sterk genoeg was en de Nike branding niet meer nodig had. Bij Nike lachte ze hem uit, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Wat deze Jordan zo speciaal maakte waren toch vaak wel de colorways. Daar is deze colorway zeker geen uitzondering op.

Naast zwart beschikt de Air Jordan “Air Raid” over een kleuren combinatie van rode, groene, gele en blauwe accenten. Deze kleuren springen er vooral uit op het stuk boven de midsole. Deze kleuren zijn geïnspireerd op een colorway van de klassieke Nike Air Raid II. De colorway stond voor wereld vrede en kwam uit in 1993. De Nike Air Raid II heeft wel wat weg van de Jordan 8. Zo heeft hij net als de Jordan 8 een gekruiste bandjes op het bovenwerk. Deze zorgen voor optimale ontsluiting. Deze waren voor het eerst aanwezig op de Nike Air Raid II.

Image by Mike Packer

Deze kleurrijke Air Jordan 8 komt uit op 22 december 2018. Hij is verkrijgbaar via de Nike SNEAKRS app voor €190.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Air Jordan 8 “Air Raid II”

Releasedatum: 20 december
Prijs: €190,-
Colorway: Black/Light Concord-Aloe Verde-University Red
Stylecode: 305381-004
Shop de Air Jordan 8 hier >>

Air Jordan 8 "Air Raid II"
Air Jordan 8 "Air Raid II"
Air Jordan 8 "Air Raid II"
Air Jordan 8 "Air Raid II"
Air Jordan 8 "Air Raid II"
Air Jordan 8 "Air Raid II"