Skip to content
Brand

De Vault by Vans x Cali Dewitt collectie dropt binnenkort

22 december 2021 14:15
De Vault by Vans x Cali Dewitt collectie dropt binnenkort

Samen met kunstenaar Cali Dewitt brengt Vans een nieuwe collectie uit. Met de Vault by Vans x Cali Dewitt collectie combineert de kunstenaar mode en kunst met elkaar en brengt hij de onzekerheid van de toekomst in beeld. De collab dropt op donderdag 23 december 2021 bij geselecteerde Vault by Vans retailers.

Cali Dewitt

Cali Dewitt is een Amerikaanse kunstenaar, fotograaf, regisseur en ontwerper en groeide op in San Fernando Valley. De kunstenaar heeft dierbare herinneringen aan het skaten en kocht wel eens een paar nieuwe Vans in de lokale Topanga Canyon Winkel. Nu woont Cali in Los Angeles en heeft hij zijn eigen platenlabel genaamd ‘Teenage Teardrops’. Ook runt hij samen met zijn vrouw de blog ‘WithcHat.biz’.

Image by HighsNobiety

In 2016 kwam Cali samen met Kanye West en hielp hij mee met het ontwerpen van de ‘Yeezy Season 3′ collectie. Ook hielp hij mee met het promoten van Kanye’s toen gedropte album ‘The Life of Pablo’. Daarnaast heeft Cali ook albumcovers voor verschillende bands als King TUff en Destruction Unit ontworpen.

De artiest heeft over de jaren heen aan vele projecten gewerkt en staat vooral bekend om zijn diepgaande werken. Zo bestaan zijn foto’s vaak uit beelden van oorlogen, of creëert hij luchtfoto’s van de aarde. Deze ontwikkelt hij met slogans als ‘PANIC ATTACK’, ‘CRISIS SUPPORT’ en ‘PEOPLE ARE THE PROBLEM’.

Image by Anais Nieto

Met zijn werken kaart de artiest verschillende onderwerpen en problemen als geestelijk gezondheid en de milieucrisis aan. Deze onderwerpen zijn de afgelopen tien jaar toenemende problemen geworden en lijken blijvende onderwerpen te zijn in de maatschappij.

Images by HighsNobiety

Volgens Cali ligt de kern van vele maatschappelijke problemen bij het sociaal bewustzijn van de mens. Deze wordt door ontevredenheid gedreven, met ongelijkheid en zelfsabotage. De werken van Cali zijn erg kritisch en doordacht en suggereren dat “als we bereid zijn te leren van het slechtste van de wereld, er een eindeloze mogelijkheid is om te veranderen.”

Vault by Vans x Cali Dewitt

Ook met Vans past Cali zijn kritische denkwijze op de mensheid toe. Met de Vault by Vans x Cali Dewitt collab combineert de kunstenaar mode en kunst met elkaar en stelt hij de onzekerheid van de toekomst in vraag. Tijdens het samenstellen van de collectie, richtte hij zijn inspiratie op de ‘onuitstaanbare, zelfingenomen ego’s van de mensheid’. Hiermee probeert hij de “spiraal van domheid, de dood van privacy en de begrafenis van het mysterie” vast te leggen.

Vault by Vans x Cali Dewitt
Vault by Vans x Cali Dewitt
Vault by Vans x Cali Dewitt

De collectie bestaat uit een aantal inspirerende kledingitems, waaronder een Vans Vault hoodie en een T-shirt. Op elk item staat ‘GLOBAL WARNING’ in het rood geschreven, met een wereldbol en doodskist. Hiermee verwijst de kunstenaar naar de milieucrisis waarbij de mens als grootste oorzaak wordt gezien.

Vault by Vans x Cali Dewitt

Verder heeft de collectie ook een schoenenlijn. Modellen als de Sk8-Hi VLT, Era VLT LX, Chukka Boot VLT LX, Old Skool VLT LX en de Classic Slip-On VLT LX komen in de samenwerking voorbij. Ook deze sneakers hebben een ‘Earth en Coffin’ ontwerp gekregen en worden afgebeeld met meerdere wereldbollen en doodskisten op het bovenwerk,

Volgens Cali is dit ontwerp geïnspireerd op de vele machtige mensen in een wereld waarin rijkdom veel belangrijker is dan de natuur en mensheid zelf. “Als dit gedrag niet wordt gecontroleerd, dan zal de hebzucht van enkelen het einde van allen betekenen,” vertelt Cali.

Vault by Vans x Cali Dewitt
Classic Slip-On VLT LX
Vault by Vans x Cali Dewitt
Sk8-Hi VLT LX

Daarnaast zijn op de hielen en kraag van elk model tegengestelde woorden geborduurd om de onzekerheid van de toekomst te benadrukken. De Classic Slip-On VLT LX kleurt blauw en heeft bij de kraag de woorden ‘AGONY’ en ‘ECSTACY’ geschreven. De Sk8-Hi VLT LX combineert een off-white tintje met de kleur roze en heeft op het middenpaneel een zwarte streep. Op dit paar staat ‘FOREPLAY’ en ‘DOOMSDAY’ geschreven.

De Old Skool VLT LX is off-white met blauwe en zwarte accenten en heeft op de kraag ‘SOCIAL’ geschreven. Ook de Era VLT LX kleurt roze en heeft op het uiteinde van de veters het woord ‘WARNING’ gedrukt. Op de kraag lees je ‘CRISIS’. Ten slotte hebben wij de Chukka Boot VLT LX. Deze is volledig in een off-white kleurtje gezet en heeft de woorden ‘LAST NIGHT ON EARTH’ op de hielen geborduurd

Old Skool VLT LX
Vault by Vans x Cali Dewitt
Chukka Boot VLT LX
Era VLT LX

De Vault by Vans x Cali Dewitt collectie is vanaf 23 december 2021 verkrijgbaar bij de geselecteerde Vault by Vans retailers.