Skip to content
Staff Picks

De top 10 voetbaltenues voor 2021-2022 bij JD Sports ⚽

19 oktober 2021 09:30
De top 10 voetbaltenues voor 2021-2022 bij JD Sports ⚽

Alle voetbalcompetities zijn alweer van start gegaan. Bij een nieuw voetbalseizoen horen natuurlijk ook nieuwe tenues. Heb jij het nieuwste shirt van jouw favoriete club nog niet in huis? Geen zorgen, JD Sports heeft nog een hoop voetbaltenues op voorraad.

1. AFC Ajax

Ajax is één van de populairste voetbalclubs uit Nederland. Grote spelers hebben hier gespeeld zoals Ibrahimovic, Frenkie de Jong en Johan Cruijff. De voetbaltenues van dit team zijn verkrijgbaar bij JD Sports.

Het thuisshirt van Ajax voor dit seizoen heeft een emotionele waarde voor de supporters van de club. Op het shirt zit namelijk het oude logo dat van 1928 tot en met 1991 altijd gebruikt werd. Vanaf 1991 is het logo dat op het uitshirt staat standaard.

afc ajax thuisshirt
afc ajax uitshirt jd sports

2. AC Milan

In Milaan domineren twee clubs de stad, AC Milan en Inter Milan. Deze twee clubs kan je makkelijk uit elkaar halen door de kleuren die zij gebruiken.

AC Milan gebruikt altijd rood met zwart. Dit is terug te zien op het thuisshirt dat zij hebben ontworpen voor dit seizoen. Op de borst en rug staan zwarte strepen in verschillende diktes. Het uitshirt van dit seizoen is crème met rode accenten.

jd sports ac milan thuisshirt
ac milan uitshirt

3. Inter Milan

Inter Milan heeft een ander kleurenschema dan AC Milan. Deze club gebruikt namelijk altijd blauw met zwart.

Het thuisshirt van Inter voor 2021-2022 heeft een slangenprint met verschillende tinten blauw. Het logo van de club en het logo van Nike zijn in het goud. Het uitshirt neemt hetzelfde thema over. Dit shirt is wit met een blauwe slang die rondom het shirt kruipt.

inter milan thuisshirt
jd sports inter milan uitshirt

4. FC Barcelona

FC Barcelona is Europees gezien één van de grootste clubs. Dit seizoen wordt het eerste seizoen zonder Messi sinds 2004.

Het huidige thuisshirt bestaat uit drie vlakken. Op de rechterborst zit een rood kruis met dunne blauwe strepen. Op de linker borst zit een gestreept vak waar de lijnen weer iets dikker zijn. Onder deze twee vakken zit weer een gestreept vak met nog dikkere lijnen. Het uitshirt oogt een stuk rustiger door de lila tinten die zijn gebruikt.

jd sports fc barcelona thuisshirt
fc barcelona uitshirt

5. Borussia Dortmund

De eerste Duitse voetbalclub in deze lijst is Borussia Dortmund. Deze club zit in de Champions League pool met Ajax en spelen tegen elkaar op dinsdag 19 oktober en woensdag 3 november.

Het thuisshirt van Dortmund valt meteen op. Het shirt is helemaal in het geel. Op de schouders zitten zwarte vlakken en op de mouwen zitten zwarte strepen. Het uitshirt daarentegen is alles behalve opvallend. Op het shirt zit een gestreepte vissengraat print met grijs en zwart.

borussia dortmund thuisshirt
jd sports borussia dortmund uitshirt

6. Juventus

Juventus is een Italiaanse voetbalclub. Het stadion van deze club is gevestigd in Turijn. In dit team speelt Matthijs de Ligt die eerst een lange tijd bij Ajax heeft gespeeld.

Het thuisshirt van Juventus is altijd met zwart en wit. Het shirt van dit seizoen is gestreept met even dikke lijnen. Op de schouders zitten dunnere lijnen, dit is de adidas branding. Het uitshirt van de Italiaanse club is zwart met dunne strepen waar een kleuroverloop in zit. In de drie adidas strepen op de schouders zit een roze kleuroverloop.

jd sports juventus thuisshirt
juventus uitshirt

7. Paris Saint Germain

De Franse club Paris Saint Germain is één van de populairste ploegen uit Frankrijk. Bij dit team zitten grote spelers zoals Messi, Mbappé en Icardi.

Het thuisshirt van Paris Saint Germain is best simpel. Het shirt is helemaal in het donkerblauw met rood en witte zoomen. Wat opvalt is dat de sponsor van PSG Jordan Brand is. Op de rechterborst staat een Jumpman. Op het uitshirt staat het Nike logo. Dit shirt is vooral wit met roze en zwarte accenten.

paris saint germain thuisshirt
jd sports paris saint germain uitshirt

8. Real Madrid

Real Madrid en FC Barcelona zijn sterke rivalen, zoals Feyenoord en Ajax. De spanning tijdens de wedstrijden tussen deze twee clubs is altijd om te snijden.

Het nieuwste thuisshirt van Real is helemaal wit. De sponsor, de adidas strepen en de randen bij de zoom zijn in het lichtblauw. De buitenste randen van de zoom en het adidas logo op de borst zijn geel. Het uitshirt heeft een graffiti-print over het hele shirt. De adidas strepen en de rand van de kraag zijn in het geel.

jd sports real madrid thuisshirt
real madrid uitshirt

9. Bayern München

Bayern München is de bekendste voetbalclub van heel Duitsland. De club is opgericht in 1900 en bestaat dus een hele lange tijd.

Het thuisshirt van Bayern heeft verschillende tinten rood. Op de voorkant zitten rode ‘V’ vormen onder elkaar. Op de rug zit geen motief. Het uitshirt heeft wat minder kleur. Het shirt is zwart met gouden accenten over het hele design.

bayern munchen thuisshirt
jd sports bayern munchen uitshirt

10. Chelsea

We sluiten de lijst met onze favoriete voetbaltenues bij JD Sports af met Chelsea. Dit is een voetbalclub uit Londen. Deze club slaagde er als één van de weinige topclubs in om alle drie de UEFA hoofdcompetities te winnen.

Het thuisshirt van Chelsea bestaat uit verschillende zigzag en ruitjes motieven in verschillende blauwe tinten. Op de zijkant en rondom het logo zitten gele accenten. Het uitshirt lijkt een beetje op dat van Borussia Dortmund. Het shirt is geel en heeft zwarte strepen en logo’s.

jd sports chelsea thuisshirt
chelsea uitshirt

Wil jij vaker op de hoogte zijn van het laatste nieuws in de sneakerwereld? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app.