Skip to content
Upcoming

De Solebox x BAPE collectie dropt binnenkort

22 december 2021 19:00
De Solebox x BAPE collectie dropt binnenkort

Solebox en BAPE droppen op 30 december 2021 een collectie. In deze collab krijgt de bekende BAPE STA sneaker een make-over en komen beide merken met verschillende kleding items. Zo worden er, samen met de schoen, twee hoodies en twee t-shirts gedropt.

Solebox x BAPE collab

De Duitse sneakerwinkel Solebox heeft een druk jaar. De store kwam een aantal maanden geleden met een prototype van de EQT in samenwerking met adidas. Van dit paartje werden er maar 300 exemplaren uitgebracht wat het een erg exclusieve sneaker maakte. Nu komt de store samen met BAPE en droppen de twee namen verschillende items, waaronder de bekende BAPE STA sneaker.

Solebox x BAPE BAPE STA
Solebox x BAPE l Foto’s van Solebox

De BAPE STA was met name in de ’00s een bekende sneaker. Het silhouet doet denken aan de Nike Air Force 1 en heeft in plaats van een Swoosh op het middenpaneel, het STA logo van A Bathing Ape. In 2007 kwam A Bathing Ape met de BAPE STA ‘College Dropout’. Dit paartje was in samenwerking met Kanye West uitgebracht en deelt dezelfde kleuren en naam als het debuutalbum van Kanye.

Het model is in de afgelopen jaren een classic geworden en komt nu ook terug in de Solebox collab. Aljoscha Kondratiew, general manager bij Solebox, vertelt in een interview met Highsnobiety (2021) waar de inspiratie voor de collectie vandaan komt.

De collectie

Volgens Kondratiew was de samenwerking met A Bathing Ape een ‘logische stap’. BAPE was één van de eerste merken die zich aansloot bij Solebox onder leiding van Kondratiew, wat het voor hem extra bijzonder maakt. De samenwerking voor de komende collectie heeft zo’n twee jaar geduurd. Dit had te maken met de coronacrisis, maar ook de onenigheid over het terug brengen van het OG model van de BAPE STA.

Solebox x BAPE BAPE STA
Solebox x BAPE BAPE STA

In de tijd dat Solebox de samenwerking met BAPE begon, was net de vernieuwde versie van de BAPE STA op de markt gezet. “I asked BAPE if we could bring back the OG shape”, vertelt Kondratiew. “To begin with, it was a no.” Na meerdere prototypes gemaakt te hebben, werd toch de OG variant naar voren gehaald en is deze gebruikt in de collectie.

De sneaker heeft een chique look en is gemaakt in Italië. Op het middepaneel is het bekende STA logo in het wit gezet en de upper van het model heeft het ABC Camo print gekregen. Het bovenwerk is van suède en op de tong en middenzool is het logo van BAPE gezet. Op de hiel tab is het Solebox logo gedrukt in de stijl van BAPE.

Solebox x BAPE
Solebox x BAPE

Naast een sneaker, komen Solebox en BAPE ook met twee shirts en twee hoodies. De shirts komen in en een zwarte en witte colorway. Op de rug is de wereldkaart gedrukt in camo print. Ook het logo van A Bathing Ape is hier gedrukt. Op de voorkant is het logo van Solebox gezet, zo ook op de hoodies. Deze komen in de kleuren grijs en zwart.

De drop

Volgens Kondratiew is de komende collectie een unieke. “I think we are the first ones to produce the shoe in Italy, so manufacturing locally in Europe and adding another layer of luxury to the shoe is what I am proud of”, vertelt Kondratiew. De collectie combineert de DNA’s van beide merken en heeft een casual style en een opvallende look.

De items uit de collectie worden op 30 december 2021 exclusief bij Solebox gereleased. Bekijk hieronder de foto’s van de komende collectie.

Foto’s van Solebox
Solebox x BAPE
Solebox x BAPE
Solebox x BAPE
Solebox x BAPE
Solebox x BAPE