Skip to content
Upcoming

De Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’ samenwerking

14 september 2021 18:00
De Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’ samenwerking

Patta en Nike werken samen aan een nieuwe Air Max 1 genaamd ‘The Wave’. De eerste beelden van deze kicks verschenen in juli. Veel sneaker fans werden gelijk enthousiast toen ze hoorden dat Patta en Nike opnieuw de handen in één sloegen.

Geschiedenis Nike en Patta

Patta en Nike zijn dus geen onbekenden van elkaar. Samen hebben ze al een hoop verschillende sneakers uitgebracht, waaronder een aantal Air Max 1’s. Het merk kent onderhand alle details en kenmerken van dit model.

De eerste samenwerking kwam uit in 2009. In dit jaar werkten ze twee keer samen. De eerste samenwerking kwam tot stand voor het vijfjarig jubileum van het Amsterdamse merk. Samen brachten ze twee colorways van de Air Max 1 uit, een groen kleurenschema en een blauw kleurenschema.

In 2010 werkten de twee merken samen met Piet Parra voor nog een Air Max 1. De ‘Cherrywood’ heeft verschillende materialen op het bovenwerk.

De laatste samenwerking tussen de twee merken komt uit 2018. Dat jaar brachten ze ook een kledingcollectie uit met accessoires die geschikt zijn voor de herfst en de winter.

Patta collectie
Image by Patta

Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’

In juli verschenen de eerste beelden van de Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’. De mudguard op de AM1 viel gelijk op. In plaats van een rechte lijn heeft de mudguard een golvende bovenkant.

De golvende mudguard zijn samen met de Swoosh en de bovenste veterogen oranje. De rest van het bovenwerk is wit met lichgrijs. De middenzool is vergeeld wat de sneaker een vintage uitstraling geeft. De buitenzool is opgedeeld in drie kleuren, beige, oranje en donkerbruin. Deze oranje colorway wordt ‘Monarch’ genoemd.

Patta x Nike Air Max 'The Wave'
Patta x Nike Air Max 'The Wave'
Images by @stashed_snkrs
Patta x Nike Air Max 'The Wave'
Image by @ryivibes

Twee weken later verschenen er beelden van een nieuwe colorway. In plaats van oranje werd er op het bovenwerk gebruik gemaakt van blauw.

De overige kleuren zoals wit en grijs blijven wel hetzelfde. De blauwe colorway wordt ‘Noise Aqua’ genoemd.

Sneakerness reveal

In het weekend van 11 en 12 september vond Sneakerness plaats. Dit is een evenement wat alleen maar om sneakers draait. Hier kan je de meest exclusieve paartjes bewonderen en kopen. Daarnaast zijn bijna alle grote sneaker fanaten van Nederland en België aanwezig op het event.

Edson Sabajo, één van de oprichters van Patta, was van de partij. De kicks die je draagt naar Sneakerness zijn erg belangrijk want iedereen kijkt naar jouw voeten. Edson was daarvan op de hoogte. Hij droeg de Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’. Voor het eerst werd dit model in het echt gedragen en mocht het publiek de opkomende sneaker bewonderen.

Patta x Nike Air Max 'The Wave'
Image by Nikki van Toorn

Short film ‘The Wave’

In het begin van september werd er door het Instagram account van Patta aangekondigd dat er een film gemaakt was voor de ‘The Wave’ samenwerking tussen Nike en het Amsterdamse merk door middel van een filmposter. Op de poster zagen we al grote namen voorbij komen zoals Little Simz en Skepta.

'The Wave'
Image by Patta

Op zaterdag 11 september plaatste Patta de short film op IGTV. In de video is de oranje colorway van de Air Max 1 te zien. De hoofdpersoon wordt gespeeld door Abdul Sessay. De film gaat over de keuze tussen leven zoals anderen willen dat jij leeft of leven hoe jij het zelf wilt. Dit wordt ’the cycle’ en ’the wave’ genoemd.


De releasedatum van de Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’ is nog niet bekend. Volg ons op Instagram en houd de releasekalender goed in de gaten voor komende updates rondom deze drop.