Skip to content
Upcoming

De Off-White X Nike Rubber Dunk is een musthave

7 februari 2020 11:39
De Off-White X Nike Rubber Dunk is een musthave

Off-White en Nike zijn een combinatie die goud waard is. De sneakers hebben een weg vrijgemaakt voor een nieuwe groep sneakerliefhebbers. Dat Virgil nu een eigen silhouet heeft ontworpen is dan ook geen verassing. Dit jaar dropt een uniek model, de Off-White X Nike Rubber Dunk.

Sinds 2017 brengt Nike regelmatig sneakers uit die in samenwerking met Off-White, Virgil Abloh, zijn ontworpen. De eerste collectie stond ook wel bekend als de ‘The Ten’ collectie. Hierin zaten 9 Nike sneakers en een Converse Chuck. Deze collectie sprak niet alleen sneakerliefhebbers aan maar ook liefhebbers van kleding en luxury merken. Dit zorgde ervoor dat er een nieuwe groep sneakerliefhebbers bij kwam, die verzot zijn op dergelijke hype en unieke sneakers. Maar niet alleen het design bracht veel te weeg, de bijbehorende resell prijzen rijzen de pan uit. Sneakers uit de eerste drop tikken makkelijk de €1000,- aan en kunnen oplopen tot de €5000,-

Off-White X Nike Rubber Dunk

Het gerucht ging al een tijd dat Virgil zijn eigen Nike model zou krijgen, maar nu zijn er eindelijk foto’s van deze sneaker verschenen. Als we vanaf de zool kijken is er duidelijk een zool te zien die lijkt op de Dunk zool. Een groot verschil is dat er een zichtbare Air-Unit terug te zien is in de hak. De upper is duidelijk geïnspireerd door runners uit het begin van deze eeuw, het heeft ook wat weg van de P-6000. De Swoosh doet de naam van de sneaker eer aan, het is namelijk een opgestikte rubber Swoosh. Het oranje labeltje is ook weer bij de Swoosh terug te vinden, ook de hangtag is oranje. De eerste colorway is zwart met neon groen. Hierdoor krijgt de sneaker ook een skatevibe die begin 2000 niet te missen was!

Een vaste releasedatum is nog niet bekend gemaakt maar de sneaker word ergens in de zomer van 2020 verwacht. Houdt de release kalender en onze socials goed in de gaten voor meer updates rondom deze release!


Off-White X Nike Rubber Dunk
Off-White X Nike Rubber Dunk

Afbeeldingen: Kustoo & Complex