Skip to content
Upcoming

De Nike React Element 87 krijgt de ‘Royal Tint’ look

13 februari 2019 14:28
De Nike React Element 87 krijgt de ‘Royal Tint’ look

De Nike React Element 87. Het was de sneaker van het jaar 2018 en één van de meest gewilde nieuwe modellen van Nike op het moment, samen met de React Element 55 natuurlijk! In zijn vroege bestaan heeft de sneaker zelfs al een collab gehad met niemand minder dan Undercover. Voor de volgende release staat de kleur ‘Royal Tint’ centraal.

Begin 2018 werd het model voor het eerst gereleased in een frisse colorway. Door het hele jaar heen heeft het model een aantal color boosts gehad. Dit zien we terug in de collab met Undercover, waar per colorway een hoop felle kleuren werden gebruikt. In de tussentijd is Nike een beetje door gegaan op dit kleurenpalet en zo is deze Nike React element 87 ‘Royal Tint’ ontstaan. 

Het unieke aan deze sneakers is eigenlijk bijna alles. Met een naadloze upper van translucent TPE-materiaal heeft de sneaker al direct een futuristische look. Toch blijft het hier niet bij. Zo is de midsole gemaakt van het nieuwe React foam materiaal wat extreem licht is. Als finishing touch is de insole gemaakt van kurk, voor extra comfort.

De details

Deze ‘Royal Tint’ colorway wordt uitgevoerd in een teal bovenwerk met hier en daar wat paarse en lichtroze details. Ook zien we bij de laces een groen detail als underlayer wat de sneaker een dynamisch effect geeft. Op de heel zien we dat de miniswoosh is uitgevoerd in dezelfde lichtroze kleur die gebruikt is op het heelpannel. Dit kleine detail geeft de sneaker toch een extra contrastboost.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Nike React Element 87 'Royal Tint'

AQ1090-400 · Prijs vanaf €165,-

Naar alle aanbieders
Pictures by: 43Einhalb