Skip to content
Upcoming

De Nike Dunk Low ‘Dusty Olive’ colorway dropt binnenkort

14 mei 2021 16:12
De Nike Dunk Low ‘Dusty Olive’ colorway dropt binnenkort

In mei 2021 dropt Nike een opvallende colorway op het Dunk Low model. De sneaker heeft een bijzonder colorblocking design en wordt verwacht erg populair te worden. Bekijk hieronder de Nike Dunk Low ‘Dusty Olive’, die naar verwachting op 21 mei 2021 zal releasen voor €100.

Dunk Low 'Dusty Olive'

Dunk Low ‘Dusty Olive’ | DH5360-300

De Nike Dunk Low heeft een opvallend design. Op het bovenwerk is vooral gebruikt gemaakt van een zacht suède materiaal. De basis van de schoen bestaat uit een donkerbruine kleur, die bijvoorbeeld te zien is op het middenpaneel. Verder zijn de overlays gekleurd met een vale groene tint. Maar, de kleur die pas echt opvalt is de oranje gele tint die bijvoorbeeld op de veters, swooshes en buitenzool te zien is. De witte binnenzool en de witte gewoven letters op de hiel zorgen voor een frisse, moderne uitstraling. Tenslotte is de kleurencombinatie zeker uniek te noemen en doet denken aan de 2020 re-release van het ‘Ugly Duckling’ pack.

Dunk Low 'Dusty Olive'
Dunk Low 'Dusty Olive'

‘Ugly Duckling’ Pack

In 2001 introduceerde Nike hun nieuwe Pro B-lijn van Dunk Lows. Deze nieuwe Dunks hadden iets dikkere veters en bevatte een nieuw materiaal op het bovenwerk. Onder de naam van deze Pro B-lijn kwamen drie verschillende Nike Dunks uit. De drie sneakers werden door het publiek het ‘Ugly Duckling’ pack genoemd, maar de sneakers waren oorspronkelijk geen officieel pack. In dit pack zaten de colorways ‘Plum’, ‘Veneer’ en ‘Ceramic’. De drie colorways werden als een set gezien vanwege hun opvallende colorblocking en het gebruik van dezelfde soort materialen.

Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, lijken de sneakers qua materiaal en vormgeving erg op elkaar. In 2020 werd het pack voor het eerst gere-released en werd goed ontvangen door de sneaker scene. De Dunks werden op de releasedata binnen no-time uitverkocht. De resell-prijzen zijn vandaag de dag ook hoger dan de oorspronkelijke retail-prijzen.

ugly duckling pack
dunk low veneer
nike dunk low

Nike Dunk Low ‘Dusty Olive’

nike dunk low

De nieuwe Nike Dunk Low ‘Dusty Olive’ past naar onze mening zeker bij de look & feel van het ‘Ugly Duckling’ pack. Het kleurgebruik is lekker fout, wat de sneaker juist weer hot maakt.

De vale olijfgroene tint heeft een koele ondertoon, terwijl de bruine en gele kleuren een warme ondertoon hebben. Hierdoor past de sneaker bijna bij elke outfit en bij vele andere kleuren.

Daarnaast is de sneaker ook geschikt voor elk seizoen. De knalgele tint doet denken aan het warme zomerweer terwijl de bruine tint juist perfect past bij de herfstkleuren. Een veelzijdige sneaker dus!

Nike Dunk Low SE 'Dusty Olive'

DH5360-300 · Prijs vanaf €89,-

Naar alle aanbieders

Wat vind jij van de ‘Dusty Olive’ colorway? De Dunk zal naar verwachting releasen op 21 mei 2021 om 9:00 uur via onder andere Nike.nl voor €100. Blijf onze Releasekalender checken om een overzicht te krijgen van alle verkooppunten. Download ook de Sneakerjagers App en zet je berichtmeldingen aan, hierdoor krijg je altijd een waarschuwing wanneer een nieuwe sneaker dropt!

DH5360-300
Images by Sneakerjagers
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date