Skip to content
Upcoming

Nike released de Daybreak opnieuw na 35 jaar

18 juni 2019 14:09
Nike released de Daybreak opnieuw na 35 jaar

Na de release van de UNDERCOVER x Nike Daybreak brengt Nike het klassieke Daybreak model weer terug na 35 jaar.

De sneaker werd voor het eerst gereleased in 1984. Ook vond in dit jaar voor het eerst de Olympische marathon plaats voor vrouwen. Deze marathon werd onder andere gelopen door Joan Benoit Samuelson. Joan rende de 42 kilometer binnen 2:24:52. Doordat zij zo een goede tijd neer zette, deed zij het beter dan 13 van de 20 mannelijke winnaars. Doormiddel van haar overwinning kwam Joan Benoit Samuelson in de geschiedenis boeken terecht. Bovendien droeg Joan de hele marathon een paartje Nike Daybreak die Nike speciaal voor haar had gemaakt. Deze sneaker had een nylon upper en zorgde voor extra support in de hiel.

Na een periode van 35 jaar released Nike het Daybreak model opnieuw en komt in drie nieuwe frisse colorways! De upper van de sneaker is gemaakt van nylon met grove suède overlays. Het bovenwerk van de sneaker rust bovenop een simpele foam midsole. Ook beschikt de sneaker over een zwarte waffle outsole. Alle drie de colorways worden aangekleed met een eye catching Swoosh.

Alle drie de colorways komen uit op 22 juni voor €100,- op Nike.com. Ben jij benieuwd hoe de 3 nieuwe colorways eruit komen te zien? Check hieronder afbeeldingen van de 3 colorways. Houd Sneakerjagers in de gaten voor het laatste sneaker nieuws!


Nike Daybreak SP 'Vegas Gold'

BV7725-700 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders
Nike Daybreak
Nike Daybreak

Nike Daybreak SP 'Summit White'

BV7725-100 · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders
Nike Daybreak
Nike Daybreak

Nike Daybreak SP 'Cool Grey'

BV7725-001 · Prijs vanaf €55,-

Naar alle aanbieders
Nike Daybreak
Nike Daybreak
Nike Daybreak
Images by Nike