Skip to content
Newsfeed

De Nike Air Max Pre Day komt terug in drie nieuwe colorways

22 juli 2021 10:00
De Nike Air Max Pre Day komt terug in drie nieuwe colorways

De Nike Air Max Pre Day komt terug in maar liefst drie nieuwe colorways. Dit model is één van Nike’s nieuwste modellen. De Pre Day kwam voor het eerst uit in maart 2021. Wat gelijk opviel aan het model waren de verschillende technologieën en materialen die zijn gebruikt.

De vorm van het bovenwerk van dit model is afgeleid van de Air Tailwind die in 1978 voor het eerst uitkwam. De zool lijkt niet op dit model. Onder de hak zit namelijk een zichtbare Air unit wat voor het eerst op de Air Max 1 werd gebruikt.

Dit nieuwe Nike model is deel van het Move To Zero project. Dit is het project waar het Amerikaanse sportmerk hun duurzaamheid doelen mee wil behalen. Twee van de belangrijkste doelen is een einde maken aan plastic afval en de CO2-uitstoot verminderen.

Door dit duurzaamheid project bestaat de schoen uit minstens 20 procent gerecyclede materialen. Bij dit model bestaat het bovenwerk uit 100 procent gerecycled polyester en de buitenzool bestaat uit 13 procent Nike Grind Rubber.

Nike Air Max Pre Day ‘Cave Stone’ | DC5330-301

De ‘Cave Stone’ is één van de drie nieuwe colorways. Op het bovenwerk van deze colorway zitten wat grauwere kleuren als donkerblauw, zwart en bruin. De tong daarentegen is in een lichte créme kleur.

Nike Air Max Pre Day 'Cave Stone'
'Cave Stone'

Nike Air Max Pre Day LX ‘Phantom’ | DC5331-001

De ‘Phantom’ colorway van dit model is lichter in kleur dan de ‘Cave Stone’. Op het bovenwerk worden lichte créme tinten gebruikt. Alleen de Swoosh, buitenzool en voering zijn in het zwart.

Nike Air Max Pre Day LX 'Phantom'
'Phantom'

Nike Air Max Pre Day LX ‘Dark Citron’ | DH5676-300

De ‘Dark Citron’ heeft de meest kleurrijke colorway van alle drie. Het bovenwerk is oker geel en de Swoosh is lichtroze. De tong is dezelfde kleur als de andere twee hierboven.

Nike Air Max Pre Day LX 'Dark Citron'
'Dark Citron'
All images by Nike

Deze drie Nike Air Max Pre Day colorways komen op zaterdag 24 juli uit om 09:00 uur. Wil je deze release niet missen? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app.