Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max 2021 komt er aan en is deel van het Move To Zero project

19 juli 2021 12:53
De Nike Air Max 2021 komt er aan en is deel van het Move To Zero project

Dit jaar staat er weer een nieuwe Nike Air Max op de planning. Deze zomer kunnen we een Nike Air Max 2021 verwachten voor de dames. Dit model is onderdeel van het Move To Zero project van het Amerikaanse sportmerk.

Move To Zero

In het Move To Zero project van Nike speelt duurzaamheid een centrale rol. Het doel van het project is om de toekomst van sport te beschermen. Het merk erkent dat zij een grote milieuvervuiler zijn geweest en willen dit nu veranderen.

Nike heeft een aantal doelen opgesteld die zij willen halen. Deze doelen zorgen voor een schoner productieproces en een schonere aardbol. Het merk streeft naar een toekomst zonder plastic afval. Plastic is een grote boosdoener voor het milieu.

Het sportmerk wil ook geen koolstofdioxide meer uitstoten. Dit wordt gebruikt in de fabrieken tijdens het productieproces. De schadelijke stofjes van de CO2 dwarrelen door de lucht zonder dat men er erg in heeft. Ze kunnen deze stof niet in één keer vervangen, maar ze willen er wel komen de komende jaren.

Op het kantoor van Nike gebruiken ze geen single-use plastic meer. Denk aan plastic rietjes en plastic bestek. Daarnaast hebben ze de Nike Circular Design Guide gemaakt. Hierin staat het proces wat het merk momenteel ondergaat.

Nike noemt het project een marathon en sprint tegelijkertijd. Ze moeten nog heel veel doen om hun doelen uiteindelijk te behalen, maar veel tijd is er niet. Ze moeten sprinten tijdens de marathon om de vervuiling op tijd te stoppen.

Ondertussen heeft het merk veel technologieën ontworpen en toegepast op hun sneakers. Veel producten zijn nu onderdeel van dit project.

Nike Move To Zero

Nike Air Max 2021

De Nike Air Max 2021 is dus onderdeel van het Move To Zero project. Dit houdt in dat minimaal 20% van al het materiaal dat is gebruikt, gerecycled is. De gerecyclede materialen zijn weggegooide consumentenproducten en overgebleven productiematerialen.

Het sportmerk heeft twee colorways van dit model bevestigd. Een Air Max 2021 ‘Venice’ voor vrouwen en een Air Max 2021 ‘Ghost/Ashen Slate/Obsidian Mist’ voor kinderen.

Nike Air Max 2021 ‘Venice’ | DA1923-500

De Nike Air Max 2021 heeft een uniek uiterlijk. Het bovenwerk is gemaakt van nylon in het lichtpaars. Op de zijkant zit de zwarte Swoosh wat we gewend zijn van Nike. Dit model heeft veel nieuwe elementen.

Rondom de neus zitten rubberen stipjes. Aan de binnenkant zit een paneel van geperforeerd gaas. Daar overheen zit een halve cirkel van leer met de tekst ‘Nike Air Max’. De overlays van de veterogen zijn van leer en ruig afgewerkt. De tong is gemaakt van hetzelfde geperforeerde mesh, maar dit keer in het lichtblauw. De veterogen en sommige stiksels zijn felroze. Dit zorgt voor een duidelijk contrast.

De middenzool heeft een nieuwe Air unit en bestaat uit twee delen. De Air unit zit onder de hak en is oranje. Om de Air unit zit een TPU-kooi die opvouwbaar is. Dit zorgt voor een zacht gevoel en betere demping. Het andere deel van de middenzool is wit. Boven de middenzool zit een tussenzool dat van oranje overloopt in lichtpaars. De buitenzool is zwart.

Nike Air Max 2021 'Venice'
Nike Air Max 2021 'Venice'
DA1923-500
DA1923-500

Nike Air Max 2021 ‘Ghost/Ashen Slate/Obsidian Mist’ | DA3199-002

Deze colorway is voor de jongere sneakerheads. Deze sneaker maakt gebruik van simpelere kleuren en heeft een minder sterk contrast.

Het bovenwerk is een blauw/paarse kleur. De contrasterende stiksels zijn blauw en felgeel. Deze gele kleur komt ook terug in de Air unit onder de hak. De hele middenzool bij deze colorway is wit. De tussenzool er boven loopt over van blauw naar grijs.

Nike Air Max 2021 'Ghost/Ashen Slate/Obsidian Mist'
Nike Air Max 2021 'Ghost/Ashen Slate/Obsidian Mist'
DA3199-002
DA3199-002
All images by Nike

Andere colorways?

Op social media zijn speculaties te vinden over verschillende colorways van de Air Max 2021. De kans dat de andere kleuren ook droppen is aanwezig. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor updates over dit model.


De Nike Air Max 2021 zal hoogstwaarschijnlijk op donderdag 5 augustus uitkomen. Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. Zo mis je nooit een nieuwe release.