Skip to content
Newsfeed

De Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp’ komt terug in 2022

27 december 2021 15:00
De Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp’ komt terug in 2022

De Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp’ uit 2004 komt terug in 2022. De Air Max 1 viert in 2022 zijn 35th Anniversary en viert dit met de terugkeer van de ‘Hemp’. De sneaker heeft een bruine upper en deze is van jute. Het paartje heeft nog geen officiële release datum, maar wordt in 2022 verwacht.

De Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp’ werd voor het eerste gereleased in 2004. De sneaker had een opvallende look en waren de toebox en kraag gemaakt van jute. Dit maakte het een erg uniek paartje. De mudguard kleurde donkerbruin en de crepe zool maakte het paartje af. Nu komt dit geliefde model terug.

De vernieuwde ‘Hemp’ deelt dezelfde ‘Burlap’ upper. De overlays bij de hiel en op het middenpaneel zijn van leer en kleuren lichtbruin. Ook bij de veterogen komt een lichtbruin leren element terug. De mudguard kleurt donkerbruin en is van suède.

Op het middenpaneel is een aqua blauwe Swoosh gezet. Deze was ook terug te zien op de variant uit 2004. De ‘Crepe’ buitenzool komt ook op deze variant terug en maakt het paartje af. Op het label op de tong is het Nike Air logo gezet. Deze komt ook terug op de hiel. De Air Unit kleurt bruin en combineert goed met de upper van de sneaker.

De Air Max 1 werd in 1987 ontworpen door Tinker Hatfield en viert komend jaar zijn 35-jarige bestaan. Dit viert Nike met de terugkeer van de ‘Hemp’, dat bij sneakerfanaten een erg gewild model is. Het model heeft nog geen officiële releasedatum. Wel wordt de sneaker in 2022 verwacht.

Nike Air Max 1 Crepe 'Hemp'