Skip to content
Upcoming

De Nike Air Foamposite One ‘Doernbecher’

26 februari 2019 16:01
De Nike Air Foamposite One ‘Doernbecher’

Dit jaar bestaat het goede doelen initiatief Doernbecher van Nike alweer 15 jaar. Reden genoeg voor Nike om deze mooie momenten eens te herleven en een van de meest gewilde sneakers, de Nike Air Foamposite One ‘Doernbecher’, ontworpen door de 13-jarige Elijah Diggins, te re-releasen.

Het Doernbecher initiatief van Nike houdt in dat kinderen met terminale ziektes de kans krijgen om een sneaker te ontwerpen voor Nike. Dit initiatief komt elk jaar terug waar de kinderen verschillende nieuwe colorways uitbrengen. Een goed voorbeeld was deze Nike Air Foamposite One ‘Doernbecher’. Ontworpen door de 13-jarige Elijah Diggins en is uitgegroeid tot een van de meest gewilde Foamposites in 2014.

De sneaker zelf is gemaakt van het bekende Posite materiaal, een materiaal wat Nike ontwikkeld heeft eind jaren 90. Door dit materiaal is de mogelijkheid om grafische visuals te printen op sneakers erg toegankelijk geworden. Met releases zoals de Galaxy zien we dat Nike goed gebruik maakt van deze eigenschap. De Doernbecher Foamposite’s hebben een rode en zwarte colorway die representatief staan voor Diggins favoriete basketball team.

Op de sneaker zijn nog wat extra details aangebracht zoals een zilveren detail. Toen Diggins 13 jaar werd kreeg hij op zijn verjaardag een zilveren armband. Op dezelfde dag kreeg jij ook te horen dat hij bloedkanker had. Het zilveren detail komt terug op de heel. Een ander detail is zijn handtekening die is aangebracht op een patch en vast zit aan de tongue.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Doernbecher
Doernbecher
Doernbecher
Doernbecher
Doernbecher