Skip to content
Newsfeed

De New Balance XC-72 Multicolor komt deze week uit

31 augustus 2021 15:25
De New Balance XC-72 Multicolor komt deze week uit

De New Balance XC-72 ‘Multicolor‘ komt deze week uit en is voorzien van verschillende kleuren. Het aankomend paartje is een unisex model met een ontwerp waarbij kwaliteit en detail samen komen. Wat het model zo uniek maakt is dat de neus een vierkante vorm heeft. De vorm van de schoen is namelijk geïnspireerd op de concept auto’s uit de jaren 70.

Een concept auto is een prototype van een nieuw automodel en werd vroeger gebruikt om te kijken hoe het publiek reageerde op een nieuw model, alvorens het in productie ging. Veiligheid en het milieu speelden in de jaren 70 een steeds belangrijkere rol. Hierdoor werd de vorm van de concept auto’s aangepast totdat het uiteindelijk een vierkante afwerking kreeg, om zo de auto veiliger te maken.

Image by vroom

New Balance XC-72 Multicolor | 224365

In plaats van het gebruikelijke leer is het bovenwerk van de New Balace XC-72 Multicolor gemaakt van chroomvrij leer. Dit is beter voor het milieu en zo past het model perfect bij de doelstelling van New Balance om meer duurzame schoenen te maken. Verder bevat het silhouet ook overlays bij de neus, hiel en veters en zijn deze gemaakt van suède.

De schoen bestaat uit een kleurenschema waarin de kleuren roze, blauw, paars, groen, oranje, wit en beige met elkaar in de mix gaan. Deze zijn verdeeld over de hele schoen. Zo is de neus en de buitenzool doormidden gesplitst en kleurt elke helft in een andere kleur.

Op de middenvoering van de schoen is een donkergrijze N-logo te vinden. Rondom de hiel zit nog een rubberen accent en steken de midden- en buitenzool van het silhouet uit als een soort bumper.

De nopjes aan de onderkant van de buitenzool zijn verdeeld in twee verschillende vormen. De ene helft heeft ronde nopjes en de andere helft heeft driehoekige nopjes. Bekijk de beelden van de sneaker hieronder.

De New Balance XC-72 Multicolor word op 4 september 2021 gereleased. Ben jij benieuwd welke andere sneakers er binnenkort gereleased worden? Volg ons dan op Instagram en Facebook en download de Sneakerjagers App.

New Balance XC-72 Multicolor
New Balance XC-72 Multicolor
New Balance XC-72 Multicolor
New Balance XC-72 Multicolor
New Balance XC-72 Multicolor