Skip to content
Newsfeed

De New Balance Made in UK 911 krijgt een nieuw kleurtje

2 september 2021 14:35
De New Balance Made in UK 911 krijgt een nieuw kleurtje

New Balance is zeker niet te missen als merk binnen de sneakerwereld. Keer op keer brengt het merk toffe nieuwe paartjes uit in verschillende colorways. Dit keer voegen zij de New Balance Made in UK 911 toe aan hun lijst. Deze is onlangs uitgebracht in een gloednieuwe colorway.

De New Balance 991 verscheen voor het eerst in 2001 en werd gelanceerd onder de naam M991. Het unieke aan dit model is dat er gebruik werd gemaakt van nieuwe technieken tijdens het produceren.

De 991 werd het eerste model met een ABZORB-dempingstechnologie verwerkt in de hiel en het voorstuk van het silhouet. Dit zorgde voor ultieme comfort tijdens het dragen van de schoen.

Daarnaast kreeg ook de buitenzool een aanpassing. Deze werd voor het eerst voorzien van de nieuwe Ndurance-rubbersamenstelling. Dit zorgde ervoor dat het model perfect bij de doelstelling van New Balance paste om meer duurzame schoenen te maken. Ook zorgde dit voor het verminderen van slijtage rondom de sneaker.

Ondertussen zijn er al een aantal verschillende varianten uitgebracht van het model, waaronder dus de Made in Uk collectie. Deze collectie heeft zijn naam mogen ontvangen doordat de sneakers geproduceerd worden in de Flimby Fabriek in Engeland.

New Balance Made In UK 991 | M991BSG

Het Engelse paartje heeft een bovenwerk dat gemaakt is van een aantal verschillende materialen. Zo is de basis van het model gemaakt van mesh. Over het mesh heen liggen overlays die gemaakt zijn van nubuck. De sneaker heeft een grijs en blauwe kleurenschema, met brandingen die te vinden zijn over de hele schoen.

Aan de zijkant van het model is het grijze N-logo te vinden. Deze is afgewerkt met een witte rand. Het paar heeft een dikke middenzool, waarvan het voorstuk wit is van kleur en het achterstuk meer een off-white tintje heeft. Het buitenzool van het silhouet is zwart. Bekijk de beelden van de schoen hieronder.

Gelukkig hoeven wij niet op het model te wachten. De New Balance Made In UK 991 is namelijk al verkrijgbaar! Wil jij weten waar jij dit paartje kan scoren? Neem dan een kijkje op onze releasekalender. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Twitter en Facebook.

New Balance Made in UK 911
New Balance Made in UK 911
New Balance Made in UK 911
New Balance Made in UK 911