Skip to content
Upcoming

De New Balance 650R keert terug door Aimé Leon Dore

20 juli 2021 13:29
De New Balance 650R keert terug door Aimé Leon Dore

Oprichter van Aimé Leon Dore: Teddy Santis, werkt sinds kort bij het bekende sneakermerk New Balance. Na meerdere uitverkochte samenwerkingen neemt hij dit keer een oude klassieker onderhanden: de New Balance 650R. Dit hoge silhouet lag al een tijdje in de archiefkast van New Balance, maar wederom brengt Santis een vergeten model terug op de markt. Lees hieronder meer over de New Balance 650R x Aimé Leon Dore.

NB x Aimé Leon Dore

New Balance en Aimé Leon Dore zijn ondertussen geen vreemden meer van elkaar. De twee merken hebben verschillende samenwerkingen gehad, die keer op keer razend populair waren. Eén van de recente collabs was de terugkomst van het 550 model. Deze chunky retro schoen werd in 2021 uitgebracht en steeg in populariteit. De resell prijzen zijn erg hoog vergeleken met de originele retail prijs.

Aime Leon Dore X New Balance 550 'White'

BB550A3 · Prijs vanaf €123,-

Naar alle aanbieders

Aime Leon Dore x New Balance 550 'Grey'

BB550ALE · Prijs vanaf €135,-

Naar alle aanbieders

Aime Leon Dore X New Balance 550 'Red'

BB550AE1 · Prijs vanaf €141,-

Naar alle aanbieders

New Balance 650R

In februari 2021 hintte Santis al van plan te zijn het 650R model terug te brengen. Zo postte hij op Instagram een foto van een oud paar van het hoge New Balance model, met daarbij het onderschrift: “Do we bring back the pack?”.

Nu, een aantal maanden later, bevestigd Santis aan de slag te zijn geweest met het New Balance model. Zoals je op onderstaande foto’s kunt zien lijkt het 650R model het langere broertje te zijn van het 550 model. De hoge schoen werd uitgebracht in de jaren ’80 en dat is ook te zien aan de retro vibe die de sneaker heeft. Wel heeft ADL op hun ontwerp een aantal aanpassing gemaakt op het originele model. Zo lijkt bijvoorbeeld de kraag iets korter en meer gewatteerd dan het origineel. Andere delen zijn juist klassiek gehouden, bijvoorbeeld de ‘650’ logo’s op de schoen lijken identiek.

new balance 650r
Image by Teddy Santis

De New Balance 650R x Aimé Leon Dore zal droppen in drie verschillende colorways, passend bij hun eerdere samenwerkingen. Een donkergroene, een lichtgrijze en een zwarte variant zullen worden gereleased. Verder is de basis van de sneaker wit gelaten en zijn de tong en tussenzool iets vergeeld, waardoor de sneakers een vintage vibe krijgen. Je moet nog wel even geduld hebben om een paar te kunnen aanschaffen. De New Balance 650R zal namelijk naar verwachting in het voorjaar van 2022 uitkomen, volgens het Instagram bericht dat Teddy Santis heeft gedeeld.

Als nieuwe Creative Director van New Balance zal Santis nog veel meer samenwerkingen uitbrengen. Zo deelde hij ook een foto van het 990 V6 model, dat ook in het voorjaar van 2022 op de planning staat.

Wij kunnen niet wachten om te zien want Teddy Santis en New Balance nog meer gaan creëren. Over de terugkomst van de New Balance 650R zijn wij in ieder geval razend enthousiast. Want vind jij van de hoge variant? Houd onze Releasekalender in de gaten om geen enkele sneaker te missen. Vergeet ook niet om de Sneakerjagers app te downloaden en je meldingen aan te zetten, zo waarschuwen wij je wanneer een nieuwe sneaker dropt.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date