Skip to content
Upcoming

De LEGO adidas Superstar om zelf in elkaar te zetten

16 juni 2021 09:00
De LEGO adidas Superstar om zelf in elkaar te zetten

Er komt een LEGO adidas Superstar die je zelf in elkaar kunt zetten. LEGO en adidas kwamen recent al met verschillende samenwerkingen wat betreft sneakers. Nu is het de beurt aan LEGO voor een bouwproduct.

LEGO en adidas

In september van 2020 kwam het eerste paar sneakers van deze twee merken uit. Dit was de LEGO x adidas ZX8000 ‘A-ZX’. Op deze schoen zaten elementen waardoor het leek alsof sommige delen van de bekende blokjes zijn gemaakt. In oktober van dat jaar kondigden de twee merken een partnerschap aan voor meerdere jaren. Afgelopen april brachten ze de LEGO x adidas UltraBOOST 4.0 ‘DNA’ uit. Op de adidas strepen van deze sneaker kon je zelf LEGO blokjes zetten en de schoen eigen maken. Later die maand brachten ze de LEGO x adidas ZX 8000 ook weer uit, maar dit keer in zes verschillende colorways voor de hele familie.

Image by 43einhalb

LEGO 10282 adidas Superstar

De LEGO 10282 adidas Superstar komt in een blauwe schoenendoos met het adidas logo er op. Het is net alsof je een echte Superstar koopt. Het model bestaat uit 731 stenen. Tussen de stenen zitten ook geprinte stenen, waaronder de Superstar-belettering, het adidas logo en de 3 strepen die we kennen van het Duitse merk. De sneaker is op ware grootte nagebouwd. Hij is 12 centimeter hoog, 27 centimeter lang en 9 centimeter breed. Als extraatje krijg je een houder waar het model op gepresenteerd kan worden, je krijgt er veters bij die je echt in de sneaker kan doen en er komt een verrassing in de doos te zitten. Dit model is deel van de volwassenen collectie van LEGO.

LEGO adidas Superstar
LEGO adidas Superstar
LEGO adidas Superstar
LEGO adidas Superstar
Images by adidas

Creativiteit met LEGO

Door de vele mogelijkheden die je hebt met LEGO, kan je de schoen zo maken als jezelf wilt. Hanna Helsø heeft samen met adidas en LEGO haar gebouwde Superstar in een eigen jasje gestoken. Dit heeft ze gedaan door inspiratie op te doen van andere LEGO producten, maar ook van andere sneakers. Zo heeft ze bloemen en bloesem van het LEGO 10280 Bloemenboeket en het LEGO 10281 Bonsaiboompje gebruikt. In haar Superstar zitten dubbele veters door de inspiratie van de Sacai x Nike Blazer. De paarse toegevoegde veters matchen met de bloem uit het boeket die Hanna op het bovenwerk heeft geplaatst. Ze heeft de adidas strepen een grijze kleur gegeven in plaats van het traditionele zwart en een lace lock toegevoegd aan de sneaker. Bekijk haar creatieve proces naar het eindproduct in de Instagram post hieronder.

De LEGO 10282 adidas Superstar zal op donderdag 1 juli 2021 gaan releasen voor €89,99. Dat is 12,3 euro cent per steentje. Dit model zal verkrijgbaar zijn op de Nederlandse LEGO webshop en op de Belgische webshop, maar ook op de adidas site. Naar verwachting zal de LEGO sneaker in september verkrijgbaar zijn bij andere retailers en bepaalde schoenenwinkels. Vergeet niet: deze schoen kan je niet echt dragen.

Lego X adidas Superstar

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Wil jij altijd op de hoogte blijven van de nieuwste sneaker updates? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app!