Skip to content
Newsfeed

De Jaden Smith x New Balance 574 in een duurzaam jasje

9 september 2021 18:50
De Jaden Smith x New Balance 574 in een duurzaam jasje

Jaden Smith en New Balance voegen hun eerste paartje van het 574 model toe aan hun samenwerking. De artiest en het merk zijn zeker geen vreemden van elkaar. Samen hebben zij al een aantal paartjes van de Jaden Smith x New Balance Vision Racer collectie uitgebracht.

Echter komt de Jaden Smith x New Balance 574 met een twist. Het model komt namelijk dit keer gekleed in verschillende stukken overgebleven materialen.

Het aankomend paar maakt onderdeel uit van de duurzame ontwikkelingen waar New Balance momenteel mee bezig is. Met deze ontwikkelingen probeert het merk zijn impact op het milieu te verkleinen en blijven zij toegewijd aan hun doelstelling om zo duurzaam mogelijk te zijn.

Jaden Smith x New Balance 574 | ML574JSA

Volgens New Balance is het aankomend paartje het eerste variant van het 574 model dat gemaakt is van verschillende stukken overgebleven materiaal.

Hierdoor bevat het silhouet een multicolor kleurenschema. Zo bevat de linkerschoen andere kleuren dan de rechterschoen en neemt elk paar uit deze samenwerking een ander kleurenschema met zich mee.

Het model is gemaakt van 73% overgebleven materialen, hieruit bestaat 9% uit gerecycled materiaal en 18% uit nieuwe materialen. Deze zijn voornamelijk terug te vinden op het bovenwerk van de schoen.

Verder is de basis van het model gemaakt van mesh. Aan de zijkant van de schoen is het N-logo te vinden en bedekt de sneaker zijn tong met witte veters. Op de tong zit ook nog een New Balance tag. Ten slotte heeft het model een witte middenzool met een zwarte buitenzool.

De Jaden Smith x New Balance 574 wordt op vrijdag 17 september 2021 om 10:00 uur gereleased. Ben jij benieuwd waar jij dit paar kan scoren? Check dan onze releasekalender en volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Jaen Smith x New Balance 574
Jaen Smith x New Balance 574
Jaen Smith x New Balance 574