Skip to content
Upcoming

De Issa Rae x Converse Chuck 70 By You collectie is nu verkrijgbaar

1 juli 2021 15:00
De Issa Rae x Converse Chuck 70 By You collectie is nu verkrijgbaar

Issa Rae en Converse hebben gewerkt aan een nieuwe sneakercollectie. In deze collectie zitten zes high top’s die je zelf kan personaliseren.

Issa Rae

Issa Rae is een actrice, schrijfster en producer. Ze is bekend geworden door haar eigen YouTube serie ‘Awkward Black Girl’. Rae is erg actief op dit platform en maakt sinds 2011 video’s, short films en series samen met andere mensen uit haar community.

Via haar platform biedt ze aandacht aan racisme in de Verenigde Staten. Na de moord op Alton Sterling in 2016 heeft Issa Rae $700,000 USD verzamelt voor de Sterling familie.

Issa werd mede hierdoor in 2018 in de lijst gezet van de jaarlijkse Time 100 list of the most influential people in the world. Via haar YouTube kanaal biedt ze namelijk ook een platform voor zwarte mensen en geeft zij hen een stem.

Converse ging in gesprek met deze succesvolle dame een praatte met haar over doorbraken. Bekijk de video hieronder.


Issa Rae x Converse

Issa Rae en Converse zijn samen aan de slag gegaan om een collectie te ontwerpen. Het doel van deze collectie is om de volgende generatie creatievelingen te inspireren.

De collectie bestaat uit zes unisex high top Chuck 70’s. Twee van deze hebben alleen op de zool en tong een tekst, terwijl de andere vier patches hebben over het hele bovenwerk.

De patches op de sneakers zijn uitspraken als ‘Celebrate The Wins’, ‘Do It All!’ en ‘Get Out Of My Way’. Deze uitspraken hebben als doel om de jongere generatie hun dromen te volgen en te doen wat zij zelf willen doen.

This collaboration was all about empowering the next generation to get up and DO what it is they aspire to do. So the team took some of my personal affirmations and approaches to life, and put them into the design of the shoe.

Issa Rae

Issa Rae By You Chuck 70 | 172513CFA21

Rae heeft al zes silhouetten zelf ontworpen. Deze zes kan je zelf personaliseren naar jouw smaak.

Vier colorways van dit model zie je hieronder. Op het bovenwerk staan de inspirerende teksten. De teksten op de schoen zijn reflecterend, dus ook in de donkere tijden is deze schoen er om jou te inspireren. Door de drukte op het bovenwerk krijgt het model een stoere look.

converse affirmations
converse affirmations
converse affirmations
converse affirmations

De andere twee colorways zijn wat simpeler. Op het bovenwerk is alleen op de tong een tekst. De andere tekst kan je vinden op de middenzool. Deze schoen komt in het beige en paars.

issa rae converse beige
issa rae converse beige
issa rae converse paars

Personaliseren

De schoen kan je dus helemaal maken zoals jij zelf wil. Via de knop hieronder kom je op de productpagina van de sneaker en kan jij het aanpassen via de bewerk knop. Onder de knop lees je wat je allemaal kan veranderen.

Bovenwerk
1. Body: Je kan de kleur van het bovenwerk veranderen in wit, beige, paars, donkerblauw of zwart. De teksten kan je aanpassen naar zwart of reflecterend.
2. Tongue: Je kan de tong van je sneaker een andere kleur geven dan het bovenwerk. Daar bovenop kan je ook uit twee teksten kiezen.
3. Heel: De streep op de hiel kan je aanpassen naar de kleuren die we eerder zagen. Je hebt ook de keuze om een palmboom toe te voegen op deze streep.
4. Lining & stitching: Je kan de voering en stiksels van de Chuck 70 ook een andere kleur geven.
5. Lace, eyelets & logo: Je kan de kleuren van zowel de veters als de veteroogjes en Converse logo veranderen.

Zool
Voor de middenzool kan je de kleur van het rubber kiezen. Je kan kiezen om een tekst hier op te laten zetten. De kleuren van de strepen op de middenzool zijn ook aan te passen.


De Issa Rae By You Chuck 70 is nu verkrijgbaar via de website van Converse. Een paartje van deze collectie kost €120,00. Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app.