Skip to content
Brand

De Footshop x KangaROOS Ultimate 3 ‘Nocturna’ is nu uit

21 december 2021 20:00
De Footshop x KangaROOS Ultimate 3 ‘Nocturna’ is nu uit

Footshop bestaat 10 jaar en om dit te vieren komt de store samen met sneakermerk KangaROOS. Samen brengen de twee namen de Footshop x KangaROOS Ultimate 3 ‘Nocturna’ uit en is de schoen vanaf vandaag 21 december 2021 exclusief verkrijgbaar bij Footshop.

Footshop KangaROOS

Footshop

De sneakerstore uit Praag werd in 2011 opgericht door Peter Hajduček. Peter kocht op 13-jarige leeftijd zijn eerste D3 sneaker en was in die tijd erg geïnteresseerd in skateboarden en graffiti. Door skateclub TSC werd hij geïntroduceerd aan webdesign en ontwierp hij later verschillende visuals voor hip-hop concerten.

Footshop
Image by Footshop

Voor zijn studie verhuisde Peter naar Praag en was hij vooral bezig met online marketing. Een aantal jaren later besloot hij zijn interesses te combineren en opende hij zijn eigen winkel op genaamd ‘Footshop’. De store begon in 2011 met 50 paartjes in stock, maar groeide later uit tot één van de grootste lokale sneaker retailers. Daarnaast heeft de store ook een vestiging in Praag, Bratislava, Boedapest en Boekarest.

Footshop
Image by Footshop

Footshop richt zich op sneakers, urban lifestyle en creativiteit en heeft een brede selectie aan merken als Nike, Vans en adidas. Ook heeft de store zijn eigen lijn en bestaat deze uit verschillende kledingitems en accessoires. In 2022 bestaat de store 10 jaar bestaan en om dit te vieren, pakt Footshop groots uit.

Footshop meets reebok
Images by Footshop
Footshop meets reebok

Zo bracht de store onlangs de ‘Footshop meets Reebok’ capsule collectie uit. Voor deze samenwerking, schoof Footshop met verschillende artiesten aan tafel en brachten zij tien unieke stoelen uit. Deze waren gemaakt van oude kartonnen dozen uit de magazijnen van Footshop. De stoelen werden op de website verloot en de winnaars ontvingen ook een bijpassende Reebok Classic sneaker.

Footshop x KangaROOS

Nu sluit de store zijn viering af met een samenwerking met KangaROOS. Het merk is geen onbekende voor Footshop. Zo startte Footshop in 2019 zijn eerste wereldwijde samenwerking met KangaROOS en brachten zij samen de Ultimate 3 ‘City of the Hundred Spices’ uit.

KangaROOS is een Amerikaans sneakermerk en werd door architect Bob Gamm in 1979 opgericht. Bob hield van hardlopen en rende per dag maar liefst 10 kilometer. Tijdens het hardlopen droeg de architect het liefst lichte kleding zonder zakken.

Footshop KangaROOS

Zo ontwierp hij zijn eerste hardloopschoen voor zijn eigen gebruik en kon hij hier zijn sleutels en geld in kwijt. Bob bracht de sneaker naar de markt en al gauw was de hardloopschoen een groot succes. Zo verkocht het merk aan het begin van de jaren 80 meer dan 700.000 paartjes per maand.

Ultimate 3 ‘Nocturna’

Om met het jubileum nog één keer groot uit te pakken, keert het Ultimate 3 model terug in een ‘Noturna‘ colorway. De sneaker is opgebouwd uit suède, premium leer en nylon-achtig canvas en heeft een donker kleurenschema gekregen. Zo kleurt de basis zwart en zijn de overlays samen met de tong in het lichtblauw gezet.

Footshop KangaROOS

Op de tong is het Footshop en KangaROOS logo gezet om de samenwerking kenbaar te maken. Ook op de hielen komt het Footshop logo terug, samen met een gedetailleerde afbeelding van de Charles’ Bridge in Praag. Verder is de binnenvoering volledig in het oranje gezet en kun je op het middenpaneel een kangoeroe vinden. De middenzolen hebben een off-white kleurtje en worden ondersteund met zwarte buitenzolen.

Footshop KangaROOS
Footshop KangaROOS
Images by KangaROOS

De ‘Nocturna‘ is onderdeel van de driedelige serie van het Ultimate 3 model van KangaROOS en is volledig geïnspireerd op de stad Praag. De stad waar Footshop vandaan komt. Volgens de store zijn er maar 250 paartjes van het model verkrijgbaar en zijn deze met de hand gemaakt. De sneaker is vandaag 21 december 2021 gedropt en is exclusief te vinden bij Footshop.