Brand

De fan favorites van collabs uit 2021 op StockX

9 november 2021 09:30
De fan favorites van collabs uit 2021 op StockX

Het jaar 2021 zat vol met succesvolle collabs. New Balance werkte samen met namen als JJJJound en Aime Leon Dore, en Nike kwam met collabs met Patta en Off-White. Dit zijn de collabs die het bij de sneakerfans op StockX goed deden.

Beste collabs op StockX 2021

Het jaar is nog niet om, maar kent al een hoop bijzondere en succesvolle samenwerkingen. Merken als New Balance, Nike en adidas hebben in de afgelopen maanden samengewerkt met artiesten, organisaties en winkels. Van de nieuwe Yeezy’s tot aan de samenwerkingen met high-end merken als Comme Des Garçons, StockX hield deze collabs goed in de gaten en is met een fan favorites list gekomen.

Air Jordan 3 A Ma Maniére

Sneaker en apparel winkel A Ma Maniére werkte in 2021 samen met Nike aan de Air Jordan 3. Volgens oprichter AMM John Whitner, haalde de sneaker zijn inspiratie uit de wens van “Black women and the desire to showcase luxury through a Black cultural lens” (StockX).

Air Jordan x A Ma Maniere

In het model zijn verschillende materialen gebruikt die de sneaker een luxe uitstraling geven. Het model heeft een minimalistisch design en deelt de kleuren wit, beige en grijs.

A Ma Maniere X Air Jordan 3

DH3434-110 · Nu voor €303,-

Bekijken bij StockX

Air Jordan 1 Fragment Design x Travis Scott Low

Ook Travis Scott was dit jaar weer van de partij en bracht twee Air Jordans uit. In tegenstelling tot de vorige Air Jordan collab, delen deze paartjes een blauwe look in plaats van een bruine colorway. Op het middenpaneel is de omgekeerde swoosh te zien die kenmerkend is voor de samenwerking van de twee namen. Ook is het logo van Fragment terug te zien in beide modellen.

Air Jordan 1 Fragment Travis Scott
Foto van StockX

Na de voorgaande succesvolle collabs van Travis Scott, was het geen toeval dat ook deze twee modellen in de fan favorites van StockX verschijnen.

Fragment X Travis Scott X Air Jordan 1 SP 'Military Blue'

DH3227-105 · Prijs vanaf €4.989,-

Naar alle aanbieders

Fragment X Travis Scott X Air Jordan 1 Low OG

DM7866-140 · Nu voor €1.102,-

Bekijken bij StockX

New Balance 990v3 x Joe Freshgoods

New Balance heeft in 2021 een hoop toffe samenwerkingen gehad. Ook de samenwerking met ontwerper Joe Freshgoods was een schot in de roos en dit kleurrijke paartje deed het erg goed. De sneaker combineert verschillende kleuren en materialen en reflecteert goed de kleurrijke stijl van Freshgoods in het design.

New Balance x Joe Freshgoods

Het model 990 stond in 2021 al centraal om het ‘Anniversary pack’ van New Balance en ook dit paartje is met zijn bruin en blauwe colorway niet weg te denken.

Joe Freshgoods X New Balance 990v3 'Outside Clothes'

M990JG3 · Prijs vanaf €349,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 4 x Union ‘Desert Moss’ & ‘Taupe Haze’

Union LA werkte in 2021 samen met Nike aan verschillende Air Jordan 4 colorways. Het merk vestigde zich in New York en combineert fashion en functionaliteit in hun items. De twee colorways ‘Desert Moss’ en ‘Taupe Haze’ deden het erg goed en hebben een opvallend design. Zo brengt de gevouwen tong eerbetoon aan de manier waarop sneakers in 1989 vaak gestyled werden.

Air Jordan 4 x Union LA
Foto van StockX

De eerste winkel van Union LA opende in 1991 en de Air Jordan 4 was dan ook voor de ’30th Anniversary’ van de shop ontworpen. Ook deze sneakers deden het goed bij de fans op StockX.

Union LA X Air Jordan 4 'Desert Moss'

DJ5718-300 · Prijs vanaf €373,-

Naar alle aanbieders

Union LA X Air Jordan 4 'Taupe Haze'

DJ5718-242 · Prijs vanaf €602,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low Off-White Lot 1 – Lot 50

Een opmerkelijke samenwerking uit 2021, was die van Nike en Off-White. Virgil Abloh en Nike hebben in het verleden al eerder gewerkt en kwamen in 2020 met de Air Jordan 4 ‘Sail’. In tegenstelling tot de voorgaande samenwerkingen, heeft Abloh dit keer zich flink uitgesloofd en kwam de ontwerper met 50 verschillende colorways van de Nike Dunk Low.

Nike Dunk Low x Off White
Foto van StockX

De sneakers in deze samenwerking, kregen de naam ‘Lot 1’ tot en met ‘Lot 50’. De eerste en laatste sneakers uit dit pack kregen een ander design dan de nummers 2 tot en met 49. Zo heeft ‘Lot 1’ een leren witte upper gekregen en kleurt ‘Lot 50’ zwart. De andere modellen uit deze samenwerking deelde allemaal de kleuren wit met grijs en hadden verschillende kleuren details in hun designs.

Off-White x Nike Dunk Low Lot 1

DM1602-127 · Nu voor €1.037,-

Bekijken bij StockX

Off-White x Nike Dunk Low Lot 50

DM1602-001 · Nu voor €1.049,-

Bekijken bij StockX

Reebok Club C x Eames Monotone Pack White

Ook het klassieke Club C model van Reebok maakt zijn vertoning in deze lijst. In samenwerking met Eames, een interieur merk, kreeg de Club C een minimalistisch design. De sneaker brengt eerbetoon aan de meubeldesigner Charles Eames. Hij was met zijn functionele en simplistische designs een geliefde ontwerper.

Reebok Club C EAMES

Op het middenpaneel is het logo van EAMES in het grijs gestikt. Ook komt deze grijze kleur terug in de kraag en biezen rondom het model.

Eames X Reebok Club C 85 Monotone Pack 'White'

GY1066 · Nu voor €133,-

Bekijken bij StockX

Nike x Comme Des Garçons

Comme Des Garçons heeft in 2021 samen met Nike samengewerkt aan de Air Foamposite One. Dit opvallende model heeft van neus tot hiel een cirkelpatroon gekregen en komt in de kleuren zwart en wit. Dit model was in de jaren ’90 erg bekend door basketballer Penny Hardaway die in dit model te zien was.

Nike x Comme Des Garcons
Foto van StockX

Het model staat bekend om zijn unieke design en dat is ook in deze samenwerking goed terug te zien. De unieke manier waarop er gebruik gemaakt wordt van materialen, maakt het een opmerkelijke sneaker. Het model wordt in november 2021 verwacht.

adidas Forum Low x Bad Bunny

De Forum Low is een klassiek model van adidas. De sneaker werd ontworpen als basketbalschoen en is in 2021 een populair model geworden dat meerdere collabs gekregen heeft. Zo ook met artiest Bad Bunny, die in het verleden ook al meerdere keren heeft samengewerkt met adidas.

adidas x Forum Low Bad Bunny

De Forum Low is volgens StockX niet per se het model dat het erg goed doet in de resell, maar de samenwerkingen met Bad Bunny bewijzen het tegendeel. Zo ontdekte StockX in de cijfers van mei 2021, dat de sneakers in samenwerking met de artiest in de afgelopen 5 jaar de ‘highest release week premium’ behaalde voor een debuut artiesten collab op StockX.

Bad Bunny X adidas Forum Low 'The First Café'

GW0264 · Nu voor €945,-

Bekijken bij StockX

Crocs Classic Clog x Diplo ‘Take a Walk on the Weird Side’

Dat we een Crocs paartje in deze lijst tegenkomen, is erg uniek. De samenwerking van Crocs en artiest Diplo leidde tot een uniek paartje. Deze Crocs delen een opvallend kleurenschema en combineren de kleuren roze en blauw. Een opvallen detail op het silhouet, zijn de paddenstoelen die op de neus gezet zijn.

Crocs Diplo Take A Walk On The Weird Side

Op de strap bij de enkel is de naam ‘Diplo’ te zien. De naam van de schoen doet goed recht aan het design en maakt dit paartje een erg bijzondere collab uit 2021.

Het jaar 2021 zat dus vol met toffe collabs. Dit zijn de fan favorites volgens de data van StockX, maar er zijn een hoop andere modellen die net zo opmerkzaam waren als deze items.

The Turnover