Skip to content
Brand

De Converse Weapon CX Mid krijgt ‘University Red’ colorway

14 december 2021 09:30
De Converse Weapon CX Mid krijgt ‘University Red’ colorway

De rode colorway van de Converse Weapon CS Mid ‘University Red’ dropt op 14 december 2021. De sneaker kreeg op 7 december 2021 al een ‘Kinetic Blue’ colorway en krijgt nu een rood kleurenschema. Het model heeft een rijke geschiedenis en is geen onbekend model voor de basketbal liefhebbers onder ons.

Converse Weapon CX 1980s

In 2021 brengt Converse een classic terug. De Weapon CX was in de jaren ’80 een bekende sneaker en werd vooral op het basketbalveld veel gedragen. Zo waren basketbal iconen Magic Johnson en Larry Bird degenen die op het veld te zien waren in dit model, voordat Michael Jordan met zijn eigen sneaker de wereld van basketbalschoenen veranderde.

Converse Weapon CX
Foto van Converse

Het model werd in 1986 voor het eerste uitgebracht en eind jaren ’80 had vrijwel iedere NBA-speler wel eens in de schoen gespeeld. De Weapon CX had een leren bovenwerk en een retro look. Waar Converse begon met de canvas Chuck Taylor, was de Weapon CX een duidelijke upgrade. De leren constructie en de chunky look maakte het een erg geschikte basketbalschoen en al snel raakte veel mensen bekend met dit model.

Een iconisch moment uit de geschiedenis van dit paartje, was tijdens een wedstrijd tussen Magic en Larry. De twee waren rivalen van elkaar en speelde voor clubs die elkaar niet uit konden staan; de Los Angeles Lakers en de Boston Celtics. Tijdens de wedstrijd van 1986 droegen de twee beide de Weapon CX wat veel aandacht trok naar het model.

Het ‘Loyalty’ pack

Nu, zo’n 40 jaar later, komt Converse met het ‘Loyalty’ pack. Hierin krijgt de Weapon CX Mid twee nieuwe colorways. Op 7 december 2021 werd de eerste colorway uit het pack gedropt. De ‘Kinetic Blue’ heeft een blauwe colorway en heeft een opvallende middenzool. Ook heeft het paartje een aantal aanpassingen gekregen.

Converse Weapon CX Kinetic Blue

Het Y-patroon op het bovenwerk zorgt voor stabiliteit en de nieuwe CX-foam technologie geeft het klassieke model een moderne twist. Het bovenwerk is, evenals zijn voorgangers, van leer en kleurt bij de ‘Kinetic Blue’ in de kleuren wit en blauw. Op het middenpaneel is het Converse logo te zien en is deze hetzelfde gebleven.

Converse Weapon CX Kinetic Blue
Converse Weapon CX Kinetic Blue

De ‘Kinetic Blue’ is op 7 december uitgebracht en is nu bij Converse te verkrijgen.

Converse Weapon CX Mid ‘University Red’

Op 14 december 2021 komt Converse met een nieuwe colorway van de Weapon CX. De ‘University Red’ combineert de kleuren rood en wit en heeft evenals zijn voorganger een upper van leer. Op het middenpaneel is het Converse logo gezet en ook op de tong komt dit logo terug.

Converse Weapon CX Mid Red

De zool heeft een chunky look en is vergeeld. Dit geeft het model een retro look. De neus heeft perforatiegaatjes die de schoen helpen ademen. Ook deze variant heeft het Y-patroon op het bovenwerk wat de enkel ondersteunt.

Converse Weapon CX Mid Red
Converse Weapon CX Mid Red

De Converse CX Weapon Mid ‘University Red’ uit het ‘Loyalty’ pack wordt op 14 december 2021 om 10:00 uur bij Converse gereleased. Mis deze release niet en rock deze retro basketbalschoenen op het basketbalveld of in een dagelijkse outfit.

Converse LOYALTY WEAPON CX MID

172355C · Prijs vanaf €48,-

Naar alle aanbieders