Upcoming

De COMME des GARÇONS x Nike Air Carnivore collab komt eraan

29 april 2021 22:00
De COMME des GARÇONS x Nike Air Carnivore collab komt eraan

Een oud Nike model is uit de archieven gehaald voor een speciale samenwerking met het fashionmerk COMME des GARÇONS. De merken hebben twee colorways op de Nike Air Carnivore ontworpen. Toepasselijk bij de esthetiek van CDG is er een zwarte en een witte variant gemaakt. Bekijk hieronder de COMME des GARÇONS x Nike Air Carnivore collab, die naar verwachting in mei 2021 zal releasen!

Nike Air Carnivore

De Nike Air Carnivore werd voor het eerst uitgebracht in 1993. De sneaker was bedoeld als een hardcore cross trainer en bevatte de nieuwste Swoosh-technologie van die tijd. De hoge neopreen sneakers, of bijna laarsjes, hadden dikke Air zolen en bevatte geen veters. Ook had de sneaker een opvallende kleurencombinatie waardoor de schoen zeker een unieke verschijning was.

Nike Air Carnivore
Image by Sneaker News

CDG Homme Plus

COMME des GARÇONS is een Japans merk en werd in 1973 opgericht door Rei Kawakubo. Inmiddels is haar merk uitgegroeid tot een fashion gigant. De stijl van CDG is uniek, haar ontwerpen staan bekend om de avant-gardistische stijl. Daarnaast heeft het merk meerdere lijnen, waaronder Homme Plus waarmee traditionele herenmode opnieuw wordt vormgegeven. Met Homme Plus zoekt Kawakubo de grenzen op en ontwerp radicale kledingstukken. Zo zie je hieronder in de Spring Collection van 2021 een paar van haar bijzondere, gedurfde creaties.

fashion collection
COMME des GARÇONS
COMME des GARÇONS x Nike
Images by Vogue

COMME des GARÇONS x Nike Air Carnivore

De designs van de Air Carnivore colorways zijn vrij rustig gehouden. De sneakers hebben een all-black en een all-white ontwerp gekregen. Hierdoor zien ze er clean uit en gaat alle aandacht naar het model. Zo vallen de banden op, op het veterloze design. Bijvoorbeeld de grote band met het Nike logo trekt erg de aandacht. Naast dit zichtbare logo, is ook het COMME des GARÇONS Plus Homme logo te zien op de hakken.

COMME des GARÇONS x Nike
COMME des GARÇONS x Nike Air Carnivore
DH0199-001
technical shoe
Images by Nike

Als verrassing hebben de merken een bijzonder materiaal toegevoegd. De overlays van de sneakers reflecteren namelijk in het licht. Zoals je op onderstaande foto’s kunt zien, komt er een zilveren gloed van de sneakers af.

COMME des GARÇONS x Nike
 DH0199-100
Images by COMME des GARÇONS

Wat vind jij van deze comeback van de Nike Air Carnivore? Een officiële releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar de COMME des GARÇONS x Nike Air Carnivore wordt verwacht al in mei 2021 te releasen voor €350. Houd onze Releasekalender in de gaten, om de exacte datum niet te missen! Download ook snel de Sneakerjagers App op je telefoon, om altijd een melding te krijgen wanneer een sneaker dropt. 📲

Comme des Garcons Homme Plus x Nike Air Carnivore 'Black

DH0199-001 · Prijs vanaf €240,-

Naar alle aanbieders

Comme des Garcons Homme Plus x Nike Air Carnivore 'White'

DH0199-100 · Prijs vanaf €179,-

Naar alle aanbieders
The Turnover